Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
93 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 8 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.008
ABV:
6.0 %
IBU:
23
EBC:
7
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.500
Miuncheno salyklas 15.0 0.200
CaraHell 25.0 0.200
CaraPils 5.0 0.100
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.0 24 60
Saaz (Czech) 2.9 15 20
Saaz (Czech) 2.9 15 0
      54  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 12.0 86

Pastabos

RO/krano - 20/1. +2gCaSO4+1g CaCl2/10L 3L/kg
15L 54C > 50C 5min.
7L dekokcija (65C 20min, 75C 10min, virti 10min)
65C 60min.
5L 100C > 73C, tekinti
pH 5.3

Ca 78
Mg 2
SO4 118
Na 3
Cl 51
HCO 20
RA -40

aišku į grolsh nepataikysiu, kolkas tik mėginu apynius ir salyklus atitaikyt

Komentarai

  • runce

    2012 m. Sausio 6 d.
    pirksiu ir aš dar vieną originalą, reik lygint
  • Dainius

    2012 m. Sausio 11 d.
    @audryla
    Kada gerai įpiešus reiks pabandyt užtraukt :))
    Pagal IBU neatrodo kartus, gal rimtai pH toks svarbus. Runce, kur gaut pirkt CaSO4 ir CaCl2?
  • runce

    2012 m. Sausio 22 d.
    faschem ir panašiose parduotuvėse. jei nedaug reikia - aš turiu
  • Gytis

    2012 m. Sausio 22 d.
    @Dainius
    CaSO4 turiu gal 900 g. Galiu kokius 200 g padovanoti. CaCl2 apie 400, tai 100 g irgi sukrapštyčiau. Pradžiai užtektų.
  • Dainius

    2012 m. Sausio 23 d.
    Dėkui, kol kas tik minčių lygy viskas, bet jei reiks - žinosiu kur kreiptis.
Prisijungę aludariai