Receptas / grolsh klonas. NR1
Informacija
Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
93 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 8 d.
Parametrai
OG:
1.054
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.43
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 4.500 | 90.0 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.200 | 4.0 | |
CaraHell | 25.0 | 0.200 | 4.0 | |
CaraPils | 5.0 | 0.100 | 2.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 10.0 | 24 | 60 | |
Saaz (Czech) | 2.9 | 15 | 20 | |
Saaz (Czech) | 2.9 | 15 | 0 | |
54 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 | 12.0 | 86 |
Pastabos
RO/krano - 20/1. +2gCaSO4+1g CaCl2/10L 3L/kg
15L 54C > 50C 5min.
7L dekokcija (65C 20min, 75C 10min, virti 10min)
65C 60min.
5L 100C > 73C, tekinti
pH 5.3
Ca 78
Mg 2
SO4 118
Na 3
Cl 51
HCO 20
RA -40
aišku į grolsh nepataikysiu, kolkas tik mėginu apynius ir salyklus atitaikyt
15L 54C > 50C 5min.
7L dekokcija (65C 20min, 75C 10min, virti 10min)
65C 60min.
5L 100C > 73C, tekinti
pH 5.3
Ca 78
Mg 2
SO4 118
Na 3
Cl 51
HCO 20
RA -40
aišku į grolsh nepataikysiu, kolkas tik mėginu apynius ir salyklus atitaikyt
runce
2012 m. Sausio 6 d.Dainius
2012 m. Sausio 11 d.Kada gerai įpiešus reiks pabandyt užtraukt :))
Pagal IBU neatrodo kartus, gal rimtai pH toks svarbus. Runce, kur gaut pirkt CaSO4 ir CaCl2?
runce
2012 m. Sausio 22 d.Gytis
2012 m. Sausio 22 d.CaSO4 turiu gal 900 g. Galiu kokius 200 g padovanoti. CaCl2 apie 400, tai 100 g irgi sukrapštyčiau. Pradžiai užtektų.
Dainius
2012 m. Sausio 23 d.