Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. liepos 21 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugpjūčio 25 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.014
ABV:
4.8 %
IBU:
19
EBC:
8
IBU/OG:
0.38
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Viking malt) 4.0 2.000
Kvietinis salyklas (Aluteksas) 5.0 2.000
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 11.0 10 60
Brewer's Gold (US) 4.0 10 15
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-33 (šlapios, naudotos) 60.0 73

Pastabos

Salinimas:
• pilama 10L / 77ºC vandens;
• 60 min 70ºC->65ºC (1:2,5);
• 1/3 mentalo užvirinama, grąžinama atgal;
• 40 min 75ºC->70ºC (1:2,5);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);

Fermentacija:
pirminė - 4 dienos
antrinė - 4 dienos
Prisijungę aludariai