Informacija

Kiekis:
35 litrai
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugpjūčio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. gegužės 12 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.012
ABV:
5.3 %
IBU:
35
EBC:
22
IBU/OG:
0.67
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale arba Pisner salyklas 5.0 8.000
Crystal salyklas 121.3 0.900
BEST Rūgštinis salyklas 5.5 0.300
      9.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.3 7 60
Cascade 5.4 50 30
Cascade 5.4 50 15
Airiška kerpena 0.0 8 15
Cascade (išjungus ugnį) 5.4 50 3
Cascade (sausam apyniavimui - 5 d.) 5.4 50 0
      215  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 24.0 77

Pastabos

Salinimas: Single infusion 67'C

Salyklą užpilti RO vandeniu: 28l, 77'C
+ į mentalą 8g CaCl (arba 25ml 33% CaCl tirpalo)

Salinti 60 min
Tekinti 78-80'C RO vandeniu, žiūrėti kad tekinimo vandens pH būtų ne aukščiau 6, jei reikia pakoreguoti fosforo rūgštimi.

Viso pritekinti ~42l misos virimui

Virimas: 60 min

Fermentacija: 16-18'C patalpoje, 10-14 dienų (be antrinės)
Sausas apyniavimas: 5 dienos
Prisijungę aludariai