Receptas / 〜 The Old Reliable 〜
Informacija
Kiekis:
35 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugpjūčio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 10 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
35
|
|
EBC:
22
|
|
IBU/OG:
0.67
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale arba Pilsner salyklas | 5.0 | 8.000 | 87.0 | |
Crystal salyklas | 121.8 | 0.900 | 9.8 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 5.5 | 0.300 | 3.3 | |
9.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.3 | 7 | 60 | |
Cascade | 5.4 | 50 | 30 | |
Cascade | 5.4 | 50 | 15 | |
Airiška kerpena | 0.0 | 8 | 15 | |
Cascade (išjungus ugnį) | 5.4 | 50 | 3 | |
Cascade (sausam apyniavimui, 5-6 d.) | 5.4 | 90 | 0 | |
255 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 24.0 | 77 |
Pastabos
Salinimas: Single infusion 67'C
Salyklą užpilti RO vandeniu: 28l, 77'C
+ į mentalą 8g CaCl (arba 25ml 33% CaCl tirpalo)
Salinti 60 min
Tekinti 78-80'C RO vandeniu, žiūrėti kad tekinimo vandens pH būtų ne aukščiau 6, jei reikia pakoreguoti fosforo rūgštimi.
Viso pritekinti ~42l misos virimui
Virimas: 60 min
Fermentacija: 16-18'C patalpoje, 14-20 dienų (be antrinės)
Sausas apyniavimas: 5 dienos
Salyklą užpilti RO vandeniu: 28l, 77'C
+ į mentalą 8g CaCl (arba 25ml 33% CaCl tirpalo)
Salinti 60 min
Tekinti 78-80'C RO vandeniu, žiūrėti kad tekinimo vandens pH būtų ne aukščiau 6, jei reikia pakoreguoti fosforo rūgštimi.
Viso pritekinti ~42l misos virimui
Virimas: 60 min
Fermentacija: 16-18'C patalpoje, 14-20 dienų (be antrinės)
Sausas apyniavimas: 5 dienos