Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugpjūčio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugsėjo 10 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.012
ABV:
5.2 %
IBU:
19
EBC:
7
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekiškas) 3.6 4.800
      4.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 12 60
Cascade (US) 5.3 15 5
      27  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 2 karta 250.0 77

Pastabos

2016 Tauragės Auksinis elis (Octoberfestui gaminta, belaukiant prieš 3 savaites)
virta 2016 08 25
pilstyta 2016 09 09
Ketvirtas receptas

Mielės us-05, antros kartos, šlapios, 250 ml.
Apyniai 12 g magnumo visą virimą, 15 g cascade granulėmis paskutines 5 minutes.
Galima daugiau kvapnių apynių dėti, kvapas dabar labiau salyklo.

Salinta 70 min 64-67 C, nuimta su 74 C
Pradinis vandens kiekis 18 l, antras pylimas 14 l  73 C, palaikant 15 min.

Aušinta vonioje šulinio vandeniu.

pradinis BRIX 12  1.048
galutinis BRIX 2    1.008
Salyklas sumaltas iš vakaro, stambokai.
Viso truko 6 valandas.

Užputojo gana smarkiai, per dangtį išlipo šiek tiek. Dangtis tik su skylute, be burbuliatoriaus.
Po dviejų savaičių fermentery vis dar drumstas, buteliuose nusės daugiau mielių, verta buvo palaikyti dar savaitę.
Ir kibiro dugne mielių sluoksnis palyginti mažas, apie puslitrį.

Nuotraukos

Prisijungę aludariai