Informacija

Kiekis:
50 litrų
Efektyvumas:
91 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 20 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugsėjo 24 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.011
ABV:
7.0 %
IBU:
17
EBC:
9
IBU/OG:
0.26
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 10.000
BEST Munich salyklas 15.5 1.500
      11.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (DE) 3.5 100 60
Hallertau Mittelfruh 1.5 65 20
      165  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 24.0 83

Komentarai

  • Lrytas1

    2016 m. Rugsėjo 24 d.
    Skiesdamas fg sumažinsi, gausis vandeningas :) 
  • elis

    2016 m. Rugsėjo 24 d.
    Prieš įeinant į kabaką klausia išeinančio:
    -šiandien alų skiedžia ar nedapila?
    :)))))
    "Gubit liudei ne pivo, gubit liudei voda"
    Kažkodėl prisiminiau retro laikus.
    Daryk lagerinę IPA.
    Ir pavadinimą į rimtesnį keisk.


  • domaso

    2016 m. Rugsėjo 25 d.  
    Skiest švariu vandeniu visada gali, bet klausimas ar verta... Aš irgi, kaip Zydrius, jei reikia, skiedžiu po atvėsinimo, bet į 50l tai būna max 2-4L vandens.
    Tavo atveju, jei OG davest iki kokių 1.057 (numatomas ~6.0% ABV), reiktų dapilt 7 litrus vandens - nemažai...
    Mane irgi kartais (ne)Maloniai nustebina aukštas efektyvumas, bet taip "žiauriai" (91%) patirt neteko :-) (P.S. sveikinu su tokiu efektyvumu!)
    Sakyčiau - paragauk po pirminės - jei skonis bus geras - ko gero nėra ko skiest (nu nebent alkoholiu labai trenktų :)
  • Gytis

    2016 m. Rugsėjo 25 d.
    Esu skiedęs jau antrinėje, viskas ok. Tik čia ne vien fg sumažinsi, bet ir IBU. Dar variantas yra išvirti kitą alų ir pamaišyti du alus. Antrinėje gali ir mėnesį stovėti, nieko neatsitiks. 
  • IgnasV

    2016 m. Rugsėjo 26 d.
    Dėkui už patarimus. Paragausiu po fermentacijos, pažiūrėsiu ką daryt.
Prisijungę aludariai