Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 21 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. spalio 5 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.010
ABV:
5.6 %
IBU:
40
EBC:
75
IBU/OG:
0.76
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
BEST Munich salyklas 15.5 0.400
Karamelinis salyklas 248.4 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1330.0 0.300
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 15 60
Brewer's Gold (US) 4.0 15 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) 60.0 81

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai