Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 21 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. spalio 12 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.011
ABV:
5.8 %
IBU:
46
EBC:
8
IBU/OG:
0.83
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietiniai dribsniai 3.0 2.400
Kvietinis salyklas (šviesus) 4.3 2.000
BEST Pilsen salyklas 4.0 2.000
Avižiniai dribsniai 4.0 0.800
      7.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 16.0 10 60
Centennial 10.5 10 30
Columbus 16.0 10 20
Centennial 10.5 10 15
Cascade (US) 5.8 10 15
Columbus 16.0 10 10
Centennial 10.5 10 5
Cascade (US) 5.8 10 5
Columbus 16.0 20 5
Cascade (US) 5.8 30 0
Centennial 10.5 20 0
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 12.0 80

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Kalendra 30.0 g Virimui 5 min.
Apelsinų žievelė (saldžioji) 30.0 g Virimui 5 min.

Pastabos


Šio recepto variacija kvietinio IPA tema:
http://homebrewbeliever.blogspot.lt/2012/09/white-hippo-witbier-ipa.html

Virimas:
Tekinta pirmokas 22 l ir antrokas. Viso gavosi 40 l į puodą. Virta 2.5 val.
Po salinimo 24 val stovėjo 85 laipsnių temperatūroje. Virimas buvo kitą dieną.
Į antrinę 1.012, 7,6 brixw.
Išpilstyta 1.012, 7,6 brixw.
8l užgazuoti svarainių užpilu, kiti 14 - gliukoze.
Prisijungę aludariai