Receptas / Baltasis Begemotas
Informacija
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
46
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.83
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 2.400 | 33.3 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 4.3 | 2.000 | 27.8 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 2.000 | 27.8 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.800 | 11.1 | |
7.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Columbus | 16.0 | 10 | 60 | |
Centennial | 10.5 | 10 | 30 | |
Columbus | 16.0 | 10 | 20 | |
Centennial | 10.5 | 10 | 15 | |
Cascade (US) | 5.8 | 10 | 15 | |
Columbus | 16.0 | 10 | 10 | |
Centennial | 10.5 | 10 | 5 | |
Cascade (US) | 5.8 | 10 | 5 | |
Columbus | 16.0 | 20 | 5 | |
Cascade (US) | 5.8 | 30 | 0 | |
Centennial | 10.5 | 20 | 0 | |
150 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 12.0 | 80 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kalendra | 30.0 g | Virimui | 5 min. | |
Apelsinų žievelė (saldžioji) | 30.0 g | Virimui | 5 min. |
Pastabos
Šio recepto variacija kvietinio IPA tema:
http://homebrewbeliever.blogspot.lt/2012/09/white-hippo-witbier-ipa.html
Virimas:
Tekinta pirmokas 22 l ir antrokas. Viso gavosi 40 l į puodą. Virta 2.5 val.
Po salinimo 24 val stovėjo 85 laipsnių temperatūroje. Virimas buvo kitą dieną.
Į antrinę 1.012, 7,6 brixw.
Išpilstyta 1.012, 7,6 brixw.
8l užgazuoti svarainių užpilu, kiti 14 - gliukoze.