Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. spalio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. sausio 23 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.011
ABV:
5.5 %
IBU:
21
EBC:
20
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 2.250
Kvietinis salyklas (šviesus) 4.3 2.250
BEST Caramel Amber salyklas 71.4 1.000
BEST Munich salyklas 15.5 0.750
Cukrus 0.0 0.150
      6.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding 5.5 45 60
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche šlapios III kartos 200.0 80

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Moliūgas 5000.0 g Virimui 120 min.
Imbieras 40.0 g Virimui 10 min.
Cinamonas 8.0 g Virimui 10 min.
Muškatas 2.0 g Virimui 10 min.
Kvapieji pipirai 2.0 g Virimui 10 min.
Kardamonas 1.0 g Virimui 10 min.
Gvazdikėliai 1.0 g Virimui 10 min.

Pastabos

4,5 kg moliūgo virta 22 litruose salinimo vandens. 700 g moliūgo supjaustyti kubeliais, užberti 150 g cukraus ir orkaitėje kepti, kol susikaramelizavo.
3 kg nuvirto moliūgo sudėti į tekinimą. Labai gerai užkimšo filtrą. Teko pastoviai maišyti.
Karamelizuoti moliūgai sudėti 15 min iki tekinimo pradžios.

Komentarai

  • Peckelis

    2016 m. Lapkričio 2 d.
    Gal ateičiai. Tavo salinimas-tekinimas turi įpatumų, lyginant su daugeliu, bet yra kai kurios nekintamos dedamosios. Moliūgas salinimo vandenyje - išvirei, nupylei vandenį per kiaurasamtį, pvz., ir tuo vandeniu užsalinai. Moliūgo tirščiai nedalyvauja. Ir nekemša. Karamelizuotas turi keletą kelių - galima sudėti į tekinimą, labai puikiai suveikia kokiam padoriam maišelyje pavirti pusvalandį nuo 60 iki 30 min., galima sudėt į pirminę fermentaciją. Tiesa, galima uoliai triūsti, kaip tavo variante. Pono valia...
  • Zhiniukas

    2016 m. Lapkričio 2 d.
    Aš taip ir planavau daryt. Bet perskaičiau, kad galima moliūgus dėti ir į salinimą-tekinimą. Tai ir įdėjau :) Mažai nepasirodė.
Prisijungę aludariai