Receptas / Kvietinis Moliūgas
Informacija
Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. spalio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. sausio 23 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 2.250 | 35.2 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 4.3 | 2.250 | 35.2 | |
BEST Caramel Amber salyklas | 71.4 | 1.000 | 15.6 | |
BEST Munich salyklas | 15.5 | 0.750 | 11.7 | |
Cukrus | 0.0 | 0.150 | 2.3 | |
6.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Golding | 5.5 | 45 | 60 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche šlapios III kartos | 200.0 | 80 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Moliūgas | 5000.0 g | Virimui | 120 min. | |
Imbieras | 40.0 g | Virimui | 10 min. | |
Cinamonas | 8.0 g | Virimui | 10 min. | |
Muškatas | 2.0 g | Virimui | 10 min. | |
Kvapieji pipirai | 2.0 g | Virimui | 10 min. | |
Kardamonas | 1.0 g | Virimui | 10 min. | |
Gvazdikėliai | 1.0 g | Virimui | 10 min. |
Pastabos
4,5 kg moliūgo virta 22 litruose salinimo vandens. 700 g moliūgo supjaustyti kubeliais, užberti 150 g cukraus ir orkaitėje kepti, kol susikaramelizavo.
3 kg nuvirto moliūgo sudėti į tekinimą. Labai gerai užkimšo filtrą. Teko pastoviai maišyti.
Karamelizuoti moliūgai sudėti 15 min iki tekinimo pradžios.
3 kg nuvirto moliūgo sudėti į tekinimą. Labai gerai užkimšo filtrą. Teko pastoviai maišyti.
Karamelizuoti moliūgai sudėti 15 min iki tekinimo pradžios.
Peckelis
2016 m. Lapkričio 2 d.Zhiniukas
2016 m. Lapkričio 2 d.