Receptas / amarillo california
Informacija
Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
91 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 26 d.
Parametrai
OG:
1.041
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
4.3 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.69
|
ryškus apynių skonis
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 3.000 | 75.0 | |
neaiškus naminis kepintas/karamelinis | 40.0 | 0.400 | 10.0 | |
CaraHell | 25.0 | 0.400 | 10.0 | |
CaraPils | 5.0 | 0.200 | 5.0 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Amarillo | 9.0 | 30 | 60 | |
Saaz (Czech) | 2.9 | 15 | 5 | |
Amarillo | 9.0 | 10 | 5 | |
Amarillo šaltam | 9.0 | 10 | 0 | |
65 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
california lager | 12.0 | 80 |
Pastabos
krano/RO 1/20 +1g CaCl2+1gCaSO4+1gMgSO4/10L
2,5L/kg
10L 75C > 68C 60min (nukrito iki 65C)
tekinti
Ca 55
Mg 12
SO4 101
Na 3
Cl 51
HCO3 20
RA~ -30
pH ~5.3
2,5L/kg
10L 75C > 68C 60min (nukrito iki 65C)
tekinti
Ca 55
Mg 12
SO4 101
Na 3
Cl 51
HCO3 20
RA~ -30
pH ~5.3
Komentarai
-
zaltys
2012 m. Birželio 4 d.Nuo sausio mėnesio...Geras :) -
Zydrius
2012 m. Birželio 4 d.o gerai atrodo! ir nesvarbu, kad latviškos juostelės :)) ++ -
GiN
2013 m. Kovo 10 d.Ragauju jau turbūt paskutinį ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje šio alaus butelį. Šiek tiek persigazavęs, apyniai prigesę, bet kvapas ir skonis vis dar puikus :) -
runce
2013 m. Kovo 10 d.nesumaišei, tikrai šitas alus? negalvojau, kad jo yra dar.. smagu :) brandinimas jam išvis ne į naudą buvo, nekalbant apie tokius laiko tarpus -
GiN
2013 m. Kovo 11 d.Nesumaišiau, tikrai tas :)
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.