Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
91 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 26 d.

Parametrai

OG:
1.041
FG:
1.008
ABV:
4.3 %
IBU:
28
EBC:
10
IBU/OG:
0.69
ryškus apynių skonis

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Geriausias alus
    Surinkti taškai: 25.50
  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Šviesus hibridinis alus
    Surinkti taškai: 24.30

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.000
neaiškus naminis kepintas/karamelinis 40.0 0.400
CaraHell 25.0 0.400
CaraPils 5.0 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Amarillo 9.0 30 60
Saaz (Czech) 2.9 15 5
Amarillo 9.0 10 5
Amarillo šaltam 9.0 10 0
      65  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
california lager 12.0 80

Pastabos

krano/RO 1/20 +1g CaCl2+1gCaSO4+1gMgSO4/10L
2,5L/kg
10L 75C > 68C 60min (nukrito iki 65C)
tekinti

Ca 55
Mg 12
SO4 101
Na 3
Cl 51
HCO3 20

RA~ -30

pH ~5.3

Komentarai

  • zaltys

    2012 m. Birželio 4 d.
    Nuo sausio mėnesio...Geras :)
  • Zydrius

    2012 m. Birželio 4 d.
    o gerai atrodo! ir nesvarbu, kad latviškos juostelės :)) ++
  • GiN

    2013 m. Kovo 10 d.
    Ragauju jau turbūt paskutinį ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje šio alaus butelį. Šiek tiek persigazavęs, apyniai prigesę, bet kvapas ir skonis vis dar puikus :)
  • runce

    2013 m. Kovo 10 d.
    nesumaišei, tikrai šitas alus? negalvojau, kad jo yra dar.. smagu :) brandinimas jam išvis ne į naudą buvo, nekalbant apie tokius laiko tarpus
  • GiN

    2013 m. Kovo 11 d.
    Nesumaišiau, tikrai tas :)
Prisijungę aludariai