Receptas / Indulgencija ( Bouchet midus )
Informacija
Kiekis:
33 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. lapkričio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. sausio 7 d.
Parametrai
OG:
1.120
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
14.6 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
55
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Medus | 50.0 | 11.000 | 100.0 | |
11.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M05 Mead | 25.0 | 93 |
Pastabos
Lėtai karamelizuotas grikių medus. Dvi partijos po ~5.5 kg. medaus su 4 dienų tarpu tarp jų. Karamelizuotas apie 4 valandas ant labai silpnos ugnies nemaišant iki bordinės-tamsiai rudos-spalvos ir atsirandančiu baltu aitriu dūmeliu.
Skiestas karštu užvirintu dejonizuotu 5 ltr.+likęs iš čiaupo vandeniu plius 2.5ml. fosforo r. 85 proc.
Atvėsintas natūraliai,kitą vakarą perkoštas ,aeruotas, įvestas "Nutrivit" maistelis mielėms 1.5 arbatinio šaukštelio ir rehidratuotos 12 gr.mielės.
Antra partija lygiai tokia pati ir sumaišyta po 4 parų su pirmąja plius 12 gr.mielių.
21 C aplinka
Į dalį antrinės planuose įvesti ąžuolo drožlių Sherry Oloroso.
1.foto pradžia virimo
2. prisvilęs puodas
3. būsimas fermenterio papildymas (po mėnesio pirminės fermentacijos)
4.pagrindinė talpa.
Skiestas karštu užvirintu dejonizuotu 5 ltr.+likęs iš čiaupo vandeniu plius 2.5ml. fosforo r. 85 proc.
Atvėsintas natūraliai,kitą vakarą perkoštas ,aeruotas, įvestas "Nutrivit" maistelis mielėms 1.5 arbatinio šaukštelio ir rehidratuotos 12 gr.mielės.
Antra partija lygiai tokia pati ir sumaišyta po 4 parų su pirmąja plius 12 gr.mielių.
21 C aplinka
Į dalį antrinės planuose įvesti ąžuolo drožlių Sherry Oloroso.
1.foto pradžia virimo
2. prisvilęs puodas
3. būsimas fermenterio papildymas (po mėnesio pirminės fermentacijos)
4.pagrindinė talpa.
elis
2017 m. Gegužės 5 d.AntaKalnietis
2017 m. Gegužės 6 d.AntaKalnietis
2017 m. Gegužės 6 d.Peckelis
2017 m. Gegužės 8 d.Principe viskas paprasčiau, ko gero.
Alus, pagamintas ne licencijuotame bravore, negali būti prekybos objektas. Savo privačioje aplinkoje kaip noriu, taip su juo elgiuosi, tik negaliu oficialiai parduoti.
Bragotas nėra alus, jei laikomasi technologijos - daugiau kaip 33 % fermentuojamų medžiagų sudaro medus. Tada tai vienas iš midų. Jų ten krūva, ir vienas jų - alaus midus.
Jei medaus dedama mažiau, tai alus. Ir visokie RIS`ai čia ne prie ko. Kažkaip taip.
AntaKalnietis
2017 m. Gegužės 10 d.