Informacija

Kiekis:
33 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. lapkričio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. sausio 7 d.

Parametrai

OG:
1.120
FG:
1.008
ABV:
14.6 %
IBU:
0
EBC:
55
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 50.0 11.000
      11.000

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M05 Mead 25.0 93

Pastabos

Lėtai karamelizuotas grikių medus. Dvi partijos po ~5.5 kg. medaus su 4 dienų tarpu tarp jų. Karamelizuotas apie 4 valandas ant labai silpnos ugnies nemaišant iki bordinės-tamsiai rudos-spalvos ir atsirandančiu baltu aitriu dūmeliu.
Skiestas karštu užvirintu dejonizuotu 5 ltr.+likęs iš čiaupo vandeniu plius 2.5ml. fosforo r. 85 proc.
Atvėsintas natūraliai,kitą vakarą perkoštas ,aeruotas, įvestas "Nutrivit" maistelis mielėms 1.5 arbatinio šaukštelio ir rehidratuotos  12 gr.mielės.
Antra partija lygiai tokia pati ir sumaišyta po 4 parų su pirmąja plius 12 gr.mielių.
21 C aplinka
Į dalį antrinės planuose įvesti ąžuolo drožlių Sherry Oloroso.

1.foto pradžia virimo
2. prisvilęs puodas
3. būsimas fermenterio papildymas (po mėnesio pirminės fermentacijos)
4.pagrindinė talpa.

Nuotraukos

Komentarai

  • elis

    2017 m. Gegužės 5 d.
    joo,kažkur girdėta;< aplinka kalta>
  • AntaKalnietis

    2017 m. Gegužės 6 d.  
    Vaišinti kitus draudžiama. Išskyrus žmoną ir pilnamečius vaikus (tik dar reiktų pasitikslinti, ar pilnamečiai vaikai tebesiskaito šeimos nariais). Tad jei žmona alauys nemėgsta, arba jei nesi ženotas ar jau išsiskyręs, gerti, maudytis aluje, plauti savo mašiną juo gali tik vienas pats. Įpilsi stiklinę kaimynui paragauti - jau žiaurus kriminalas. 
  • AntaKalnietis

    2017 m. Gegužės 6 d.
    GiN- taip. Bet...Formaliai tada gaunasi, kad gali sakyti, jog kokių 10 laipsnių imperial stautas ar bragotas yra "visai ne alus", o "natūralios fermentacijos alkoholinis gėrimas" ir niekas neprisiknistų, kad virš 9.5 laipsnio. Dar įdomu iš elementarios logikos pusės. Jei yra "natūrali fermentacija", o ne šiaip "fermentacija", išeitų, kad gali būti ir kažkokia "nenatūrali fermentacija"??? :D
  • Peckelis

    2017 m. Gegužės 8 d.
    Nu, pavarėt ir į plotį, ir į gylį.
    Principe viskas paprasčiau, ko gero.
    Alus, pagamintas ne licencijuotame bravore, negali būti prekybos objektas. Savo privačioje aplinkoje kaip noriu, taip su juo elgiuosi, tik negaliu oficialiai parduoti.
    Bragotas nėra alus, jei laikomasi technologijos - daugiau kaip 33 % fermentuojamų medžiagų sudaro medus. Tada tai vienas iš midų. Jų ten krūva, ir vienas jų - alaus midus.
    Jei medaus dedama mažiau, tai alus. Ir visokie RIS`ai čia ne prie ko. Kažkaip taip.
  • AntaKalnietis

    2017 m. Gegužės 10 d.  
    Dėl ilgio, pločio ir gylio. 1. Nėra, kad "kaip noriu, taip elgiuosi", nes "savo reikmėms" reiškia, kad "vartoti šeimos rate" (toks formalus išaiškinimas, nebent jis neteisingas). Šeima pagal mūsų įstatymus apibrėžiama kaip sutuoktiniai arba sugyventiniai, jų abiejų tėvai ir vaikai (jei jie nepilnamečiai, alkoholį jiems vartoti ar duoti vartoti draudžiama). Tad kaimyną ar pusbrolį vaišindamas jau formaliai pažeidi "paniatkes". Žinoma, čia tik formalus pažiūrėjimas, realybė kiek kitokia, o pardavimas/gamyba komerciniais tikslais - jau visai kita opera teisine prasme :) 2. Lietuvos įstatymuose, teisės aktuose, reglamentuose ir t.t. apskritai nėra "bragoto" ar kokio tai "alaus midaus" sąvokos, nebekalbant apie tai, kokia turėtų būti jo sudėtis. Norėta tik pasakyti, kad jei žmogus išsivirė 10-12 ABV bragotėlio savo reikmėms, niekas negalėtų prikibti dėl ABV, nes į ALAUS sąvoką (pagal Reglamentą) jis niekaip neįsipaišo ir negali įsipaišyti. Užvadini "natūralios fermentacijos gėrimu" ir viso gero. Aišku, apie patį alų nieko neišmanau, bet dėl elementaraus žmogiškojo smalsumo šiuos formalius teisinius aspektus išblusinėjau.    
Prisijungę aludariai