Receptas / Duonos valgytojų IV
Informacija
Parametrai
|
OG:
1.073
|
|
|
FG:
1.020
|
|
|
ABV:
7.0 %
|
|
|
IBU:
22
|
|
|
EBC:
14
|
|
|
IBU/OG:
0.30
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
| Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
|---|---|---|---|---|
| Pale Ale salyklas | 8.5 | 6.580 | 92.4 | |
| Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.360 | 5.1 | |
| Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.180 | 2.5 | |
| 7.120 |
Apyniai
| Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
|---|---|---|---|---|
| Northern Brewer (DE) | 8.5 | 15 | 60 | |
| Marynka | 4.5 | 36 | 60 | |
| Fredos Taurieji | 5.5 | 15 | 60 | |
| 66 |
Mielės
| Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
|---|---|---|---|
| Fermentis Safale S-04 | 89.0 | 73 |
Pastabos
Duonos valgytojų III
Nagi išnaudosma krosnį, iškepsma salyklo duonelę ir alučiaus padarysma. Bus gerai, labai labai gerai...
Salinam 1:1, kad tiršta tešla, tinkama kepalų formavimui, išeitų. Salimam valandą-pusantros. Formuojam kepalus, kepam dvi-tris-penkias valandas. Dedam tekinimui, užpilame karštu vandeniu, laukiam valandą, tekinam. Vėsinam, užduodam mieles. Tegul gyvena.
Eiga:
Ruginį salyklą ir dribsnius sudrėkiman nedideliu kiekiu (2.5 ltr 58C) vandens, pasiekiam 40C temperatūrą ir palaikome pusvalandį. Tada dedam visus salyklus ir supilam verdantį vandenį iki 11 litrų, salinam valandą. Formuojam kepalus, kepam. Iškeptus dedam į tekinimo talpą, užpilam 90C vandeniu, laikom valandą, tekinam. Viso reiks 52/53 litrų vandens. Salinimui 14, užpylimui 30, praplovimui 11/13 litrų.
2016 11 26 virimas
Vanduo čiaupo, virintas.
Salinam apie 1/3 dalį salyklo (2.2 kg), užpildami 2.2 litrų 88C vandens (santykis 1.0). Gaunam 63C temperatūros tiiirštą mentalą, salimam 40 min. Krečiam į skardą ir užkepame krosnyje (4valandas). Kitą salyklo dalį salinam aukštai atenuacijai (62C) ir keptąjį sudedam į tekinimą. Tekinam virintu apyniuotu vandeniu, šaldom, užduodam mielas. Viskas. Neverdam. Kam?
Druskos: 1.4/2.3/2.7- gipso/druskos/CaCl. 5.15 ml salinimui. Tekinimui - apsieis

elis
2016 m. Lapkričio 25 d.Peckelis
2016 m. Lapkričio 25 d.elis
2016 m. Lapkričio 25 d.Tiesiogine prasme skysta duona :)