Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
84 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 20 d.

Parametrai

OG:
1.063
FG:
1.014
ABV:
6.4 %
IBU:
21
EBC:
41
IBU/OG:
0.34
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Bazinis salyklas 3.0 1.800
Karamelinis salyklas 220.2 0.100
Degintas salyklas 1200.9 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 10 60
Spalt Select (German) 5.0 15 15
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Lager 497 12.0 78

Pastabos

Salinimas:
4kg/8L=1/2 (15 min 52ºC);
+4L 100ºC vandens;
4kg/12L=1/3 (60min 65ºC);
1/3 mentalo verdama 10 min, grąžinama atgal;
10 min 78ºC;
Tekinama.

Fermentacija:
prie 13ºC aplinkos -10 dienų
prie 20ºC aplinkos -3 dienos

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Sausio 11 d.
    Kaip tik dabar fermentuoju su šitomis mielėmis. Pernešiau šiltai (16-17C) prie OG 1,018. Manau, kad nieko blogo neatsitiks.
    Sieros kvapas nėra diacetilo požymis. Manyčiau, kad tai net nėra blogos fermentacijos požymis, o daugiau mielių charakterio reikalas.
  • erstikis

    2012 m. Sausio 17 d.
    Po 10 dienų prie +12C nukrito iki 1.020, tai parnešiau į kambarį, kur +20C. Galvoju po trijų dienų pilstyti.
  • Modeslovas

    2012 m. Vasario 4 d.
    Ragautas vakar. Kazka labiau pakomentuoti sunku.
    Man kazko truko, reiks dar ragaut kad suzinot ko.


  • erstikis

    2012 m. Vasario 4 d.
    Greičiausiai trūko brandinimo. Dar prieš savaitę šis alus turėjo kažkokį negerą prieskonį. Su runce spėjom, kad dėl fermentacijos kokių nors nukrypimų (gal diacetilas, gal autolizė). Tačiau dabar šito blogio nebeliko. Reikia tikėtis, kad po mėnesio bus geras alus.
  • runce

    2012 m. Vasario 26 d.
    ragauju vėl, deja, tas skonis likęs, manau tai diacetilas. bet nėra labai jaurus ar viską gožiantis, visai skaniai gurkšnoju
Prisijungę aludariai