Receptas / Erstikio DUNKEL
Informacija
Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
84 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 20 d.
Parametrai
OG:
1.063
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
6.4 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
41
|
|
IBU/OG:
0.34
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Miuncheno salyklas | 15.0 | 2.000 | 50.0 | |
Bazinis salyklas | 3.0 | 1.800 | 45.0 | |
Karamelinis salyklas | 220.2 | 0.100 | 2.5 | |
Degintas salyklas | 1200.9 | 0.100 | 2.5 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.0 | 10 | 60 | |
Spalt Select (German) | 5.0 | 15 | 15 | |
25 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Lager 497 | 12.0 | 78 |
Pastabos
Salinimas:
4kg/8L=1/2 (15 min 52ºC);
+4L 100ºC vandens;
4kg/12L=1/3 (60min 65ºC);
1/3 mentalo verdama 10 min, grąžinama atgal;
10 min 78ºC;
Tekinama.
Fermentacija:
prie 13ºC aplinkos -10 dienų
prie 20ºC aplinkos -3 dienos
4kg/8L=1/2 (15 min 52ºC);
+4L 100ºC vandens;
4kg/12L=1/3 (60min 65ºC);
1/3 mentalo verdama 10 min, grąžinama atgal;
10 min 78ºC;
Tekinama.
Fermentacija:
prie 13ºC aplinkos -10 dienų
prie 20ºC aplinkos -3 dienos
Gytis
2012 m. Sausio 11 d.Sieros kvapas nėra diacetilo požymis. Manyčiau, kad tai net nėra blogos fermentacijos požymis, o daugiau mielių charakterio reikalas.
erstikis
2012 m. Sausio 17 d.Modeslovas
2012 m. Vasario 4 d.Man kazko truko, reiks dar ragaut kad suzinot ko.
erstikis
2012 m. Vasario 4 d.runce
2012 m. Vasario 26 d.