Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
86 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. sausio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. vasario 9 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.009
ABV:
4.8 %
IBU:
28
EBC:
6
IBU/OG:
0.60
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsen salyklas 4.0 4.860
      4.860

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Ella 14.3 8 80
Ella 14.3 12 40
Ella 14.3 10 0
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 300.0 80

Pastabos


2017 01 04 d.
RO, 24/16, 3.4/3.1/1/3.8, 2.59/0.19
Salinimas:
53C - 10 min.,
61C - 45 min.,
73C - 15 min.,
77C - tekinam.
Fermentacija: 9C, 12 dienų.

Paeksperimentavau buteliuodamas. Dalis supilstyta taip, kaip yra. Daliai pridėta beržo hidroliato (25 ml litrui). Bus Sauna Lager. Dalis pažaista su medumi. Primingui nuo 2.2 iki 2.7 g/0.5 ltr. O dalis - spiritiniu pikio tirpalu nuo 3 iki 6 lašų/0.5 ltr. Vieną buteliuką "apdovanojau" ir medum, ir hidroliatu.
Sauna Lager - visiškas gėris. Tikrai kartosiu :) Su medumi - nežinau. Su pikiu - tikrai ne.
P.S. Tai va, tas, kur supilstytas, kaip yra, patapo visai geru alumi. Su stautais susikirto :)

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

10.0

(1 balsas)

Komentarai

  • Arce

    2019 m. Lapkričio 18 d.
    Naujoko klausimas: juk mieliu tikrai ne 300g bet 30g, ce klaida?
  • elis

    2019 m. Lapkričio 19 d.
    ce musėt ne klaida ,ce musėt šlapios mielės :)
  • Peckelis

    2019 m. Lapkričio 21 d.
    Mano klaida ta, kad nepažymėjau, jog mielės šlapios ir jų reikia maždaug 10 kartų daugiau. Taip, kad čia ne klaida.
  • cipsas

    Prieš 4 sav.
    Peckeli – kaip gaminamas berzu hidrolatas? koks procesas? :)
  • Peckelis

    Prieš 4 sav.
    Bet kurios augalinės žaliavos hidroliatas daromas, ko gero, taip pat: sausa arba pavytinta augalinė masė dedama į alembiką (distiliatoriaus tipas) ir distiliuojama. Garas su augalo aromatiniu kompleksu kondensuojamas ir tai yra hidroliatas.
Prisijungę aludariai