Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
86 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. sausio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. vasario 9 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.009
ABV:
4.8 %
IBU:
28
EBC:
6
IBU/OG:
0.60
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsen salyklas 4.0 4.860
      4.860

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Ella 14.3 8 80
Ella 14.3 12 40
Ella 14.3 10 0
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 300.0 80

Pastabos


2017 01 04 d.
RO, 24/16, 3.4/3.1/1/3.8, 2.59/0.19
Salinimas:
53C - 10 min.,
61C - 45 min.,
73C - 15 min.,
77C - tekinam.
Fermentacija: 9C, 12 dienų.

Paeksperimentavau buteliuodamas. Dalis supilstyta taip, kaip yra. Daliai pridėta beržo hidroliato (25 ml litrui). Bus Sauna Lager. Dalis pažaista su medumi. Primingui nuo 2.2 iki 2.7 g/0.5 ltr. O dalis - spiritiniu pikio tirpalu nuo 3 iki 6 lašų/0.5 ltr. Vieną buteliuką "apdovanojau" ir medum, ir hidroliatu.
Sauna Lager - visiškas gėris. Tikrai kartosiu :) Su medumi - nežinau. Su pikiu - tikrai ne.
P.S. Tai va, tas, kur supilstytas, kaip yra, patapo visai geru alumi. Su stautais susikirto :)

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

10.0

(1 balsas)

Komentarai

  • elis

    2018 m. Sausio 5 d.
    Atkreipiam dėmesį ,tai VAVSA (Vieno Apynio Vieno Salyklo Alus).Tiesa slypi paprastume:)
  • mariusm

    2018 m. Balandžio 12 d.
    Sveiki esu naujokas, jei nesunku paaiskinkit su apyniais sita veiksma, ka reiskia tas 0 .

    EllaGranulės14.3         0.0          10             0           Aromatui (virimui)
  • domaso

    2018 m. Balandžio 12 d.  
    Mariau – 0 min. reiškia, kad sumeti apynius ir iš kart užgesini ugnį, t.y. visiškoj virimo pabaigoj (geriausiai išlieka aromatas). Tada nedelsiant aušini alų.
    ---
    Peckeli – gal gali plačiau apie tą "saunos" versiją? Kokį hidroliatą naudojai - pirktinį ar pats distiliavai? Klausiu, nes aš ir pats bandžiau "Sauna" alų išvirt – netgi "Žmogšaloj" išklausinėjau estų iš "Tanker" kaip jie virė "Sauna Session" (ten labai gerai vanta jaučiasi :). Jie sakė naudojo džiovintų beržo lapų arbatą, kurią supila į virimo pabaigą. Bandžiau ir aš taip pat, bet man beržo praktiškai nesijautė, iškyrus kelis litrus, kuriuos dar papildomai "sausai beržavau", bet ir tai silpnokai. Spėju tų lapų ten reikia krūvą mest kad jaustūsi... Beje – beržo lapų arbata gaunasi labai karti, dar klausimas ar neįtakoja IBU...
  • Peckelis

    2018 m. Balandžio 18 d.
    Hidrolatą distiliuoju pats. Lietuvoje auga du beržo porūšiai - karpuotasis ir plaukuotasis. Tai jų aromatas pakankamai skiriasi. Skonis - nelabai, bent man.
    Su lapais, vantomis, šakomis, rąstais ir t.t. alaus nedariau, pasakyti negaliu. Tanker man rodos, kažko nepasako. Gal klystu, bet... Kartumas lapų arbatos yra didokas, bet nemanau, kad tokio lygio, jog labai įtakotų IBU.
Prisijungę aludariai