Receptas / Trys perlai
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
63 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. sausio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. vasario 11 d.
Parametrai
OG:
1.076
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
9.0 %
|
|
IBU:
35
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.45
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 5.000 | 65.4 | |
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 2.000 | 26.1 | |
Konditerinis cukrus (baltas) | 0.0 | 0.650 | 8.5 | |
7.650 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (DE) | 7.4 | 45 | 60 | |
Magnum | 11.4 | 5 | 60 | |
Perle (DE) | 7.4 | 5 | 5 | |
55 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel | 12.0 | 90 |
Pastabos
10 virimui, Trys Perlai Tripelis.
Virta 2017-01-29
Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 65 (pilti į 72), pabaiga su 63. Valanda laiko.
Nuimti su 70, antrokui 73, laikyta 15 min.
45g Perle apynių pradžiai su 5g Magnumo, nuimant nuo ugnies 5 g Perle.
Pradinis OG 1.076 (18,5 brix)
Galutinis FG 1.008 (2 BRIX)
Startas su 22 C, Tripelio sausos mielės, toliau fermentacija prie 18-25C, dvi savaites
Perpylimo nedarau. Para laiko prie 7 nuskaidrėjimui.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 2,5-3 gr/l savaitę, paskui brandinimas prie 8 C.
Mielės 3,7 E
Salyklas 6,16 E
Apyniai 2,12 E
Cukrus 0,7 E
Virta 2017-01-29
Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 65 (pilti į 72), pabaiga su 63. Valanda laiko.
Nuimti su 70, antrokui 73, laikyta 15 min.
45g Perle apynių pradžiai su 5g Magnumo, nuimant nuo ugnies 5 g Perle.
Pradinis OG 1.076 (18,5 brix)
Galutinis FG 1.008 (2 BRIX)
Startas su 22 C, Tripelio sausos mielės, toliau fermentacija prie 18-25C, dvi savaites
Perpylimo nedarau. Para laiko prie 7 nuskaidrėjimui.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 2,5-3 gr/l savaitę, paskui brandinimas prie 8 C.
Mielės 3,7 E
Salyklas 6,16 E
Apyniai 2,12 E
Cukrus 0,7 E
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
10.0
(1 balsas)
10.0