Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
63 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. sausio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. vasario 11 d.

Parametrai

OG:
1.076
FG:
1.008
ABV:
9.0 %
IBU:
35
EBC:
10
IBU/OG:
0.45
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.000
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 2.000
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.650
      7.650

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (DE) 7.4 45 60
Magnum 11.4 5 60
Perle (DE) 7.4 5 5
      55  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel 12.0 90

Pastabos

10 virimui, Trys Perlai Tripelis.
Virta 2017-01-29

Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 65 (pilti į 72), pabaiga su 63. Valanda laiko.
Nuimti su 70, antrokui 73, laikyta 15 min.

45g Perle apynių pradžiai su 5g Magnumo, nuimant nuo ugnies 5 g Perle.

Pradinis OG 1.076    (18,5 brix)
Galutinis FG 1.008    (2 BRIX)

Startas su 22 C, Tripelio sausos mielės, toliau fermentacija prie 18-25C, dvi savaites
Perpylimo nedarau. Para laiko prie 7 nuskaidrėjimui.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 2,5-3 gr/l savaitę, paskui brandinimas prie 8 C.

Mielės 3,7 E
Salyklas 6,16 E
Apyniai 2,12 E
Cukrus 0,7 E

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

10.0

(1 balsas)

Prisijungę aludariai