Receptas / Aušra Marija
Informacija
Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 28 d.
Parametrai
OG:
1.090
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
10.3 %
|
|
IBU:
164
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
1.81
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Tipple Pale Ale | 6.0 | 4.300 | 86.0 | |
Rugių salyklas | 6.0 | 0.500 | 10.0 | |
CaraHell | 25.0 | 0.200 | 4.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Amarillo | 10.7 | 60 | 60 | |
Amarillo (pirmas misos apyniavimas) | 10.7 | 25 | 60 | |
Amarillo | 10.7 | 30 | 30 | |
Amarillo | 10.7 | 15 | 15 | |
Amarillo | 10.7 | 15 | 10 | |
Amarillo | 10.7 | 15 | 5 | |
Amarillo | 10.7 | 15 | 0 | |
Amarillo (sausas apyniavimas) | 10.7 | 25 | 0 | |
200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 15.0 | 87 |
Pastabos
Salinimas:
~50-61°C - 390 min. + 4g CaSO4 + 1g CaCl2
--> 80˚C
Išviso 420 min.
pH ~ 5,4
Pirmokas: G = 1,110 V = 4,5 l (atskiestas)
Antrokas: G = 1,074 V = 4,5 l
Trečiokas: G = 1,050 V = 4,0 l
Budintis trečiokas: G = 1,042 V = 1,5 l
Prieš verdant: G = 1,082 V = 13,0 l
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~21°C
Dėkui Žalčiui už apynius.
Pirma dariau starterį su 4 g. pusės metų mielių, gal ir būtų užsivedę, bet nebuvo kada laukt - rehidratavau ir supyliau į starterį 11 g. naujų mielių - pirmą kartą vienam virimui sunaudojau visą pakelį. Netrukus užburbuliavo. Bendras tūris - 0,9 l.
~50-61°C - 390 min. + 4g CaSO4 + 1g CaCl2
--> 80˚C
Išviso 420 min.
pH ~ 5,4
Pirmokas: G = 1,110 V = 4,5 l (atskiestas)
Antrokas: G = 1,074 V = 4,5 l
Trečiokas: G = 1,050 V = 4,0 l
Budintis trečiokas: G = 1,042 V = 1,5 l
Prieš verdant: G = 1,082 V = 13,0 l
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~21°C
Dėkui Žalčiui už apynius.
Pirma dariau starterį su 4 g. pusės metų mielių, gal ir būtų užsivedę, bet nebuvo kada laukt - rehidratavau ir supyliau į starterį 11 g. naujų mielių - pirmą kartą vienam virimui sunaudojau visą pakelį. Netrukus užburbuliavo. Bendras tūris - 0,9 l.
gvolkas
2013 m. Balandžio 16 d.Dainius
2013 m. Balandžio 17 d.zaltys
2013 m. Gegužės 19 d.Dainius
2013 m. Gegužės 23 d.