Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 28 d.

Parametrai

OG:
1.090
FG:
1.012
ABV:
10.3 %
IBU:
164
EBC:
15
IBU/OG:
1.81
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Tipple Pale Ale 6.0 4.300
Rugių salyklas 6.0 0.500
CaraHell 25.0 0.200
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Amarillo 10.7 60 60
Amarillo (pirmas misos apyniavimas) 10.7 25 60
Amarillo 10.7 30 30
Amarillo 10.7 15 15
Amarillo 10.7 15 10
Amarillo 10.7 15 5
Amarillo 10.7 15 0
Amarillo (sausas apyniavimas) 10.7 25 0
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 15.0 87

Pastabos

Salinimas:
~50-61°C - 390 min. + 4g CaSO4 + 1g CaCl2
--> 80˚C
Išviso 420 min.
pH ~ 5,4

Pirmokas: G = 1,110 V = 4,5 l (atskiestas)
Antrokas: G = 1,074 V = 4,5 l
Trečiokas: G = 1,050 V = 4,0 l
Budintis trečiokas: G = 1,042 V = 1,5 l
Prieš verdant: G = 1,082 V = 13,0 l

Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~21°C

Dėkui Žalčiui už apynius.

Pirma dariau starterį su 4 g. pusės metų mielių, gal ir būtų užsivedę, bet nebuvo kada laukt - rehidratavau ir supyliau į starterį 11 g. naujų mielių - pirmą kartą vienam virimui sunaudojau visą pakelį. Netrukus užburbuliavo. Bendras tūris - 0,9 l.

Komentarai

  • gvolkas

    2013 m. Balandžio 16 d.
    Įdomu kaip tie rugiai sueis.
  • Dainius

    2013 m. Balandžio 17 d.
    Manau kad puikiai sueis :) misai davė būdingo tirštumo ir skonio.
  • zaltys

    2013 m. Gegužės 19 d.
    nu įdomu...palik butelį jei išeis :-)
  • Dainius

    2013 m. Gegužės 23 d.
    Maistra, dėkui už įvertį. Pirma buvo daug apynių skonio, kuris paskui virto pelynais. O šiaip, smagus aliokas, ane? :) Žalty, tau pirmam rezervuota paluk apynių.
Prisijungę aludariai