Receptas / Ho-ho-ho-egaarden
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 31 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 31 d.
Parametrai
OG:
1.041
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
4.3 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.42
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 1.700 | 35.7 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 1.360 | 28.6 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.910 | 19.1 | |
Bazinis salyklas Pils | 3.0 | 0.450 | 9.5 | |
CaraHell | 25.0 | 0.230 | 4.8 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.110 | 2.3 | |
4.760 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 28 | 60 | |
Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 14 | 15 | |
Saaz (Czech) | 4.0 | 14 | 2 | |
56 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 12.0 | 80 |
Pastabos
+66-62 C - 110min salinam
+78C - tekinam
7g. apelsino žievelės - 15min.
3/4 arbatinio šaukštelio maltos kalendros - 15min.
1/4 arbatinio šaukštelio maltų kmynų - 15min.
-
14g. apelsino žievelės - 2min.
1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros - 2min.
1/4 arbatinio šaukštelio maltų kmynų - 2min.
+airiška kerpena
+78C - tekinam
7g. apelsino žievelės - 15min.
3/4 arbatinio šaukštelio maltos kalendros - 15min.
1/4 arbatinio šaukštelio maltų kmynų - 15min.
-
14g. apelsino žievelės - 2min.
1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros - 2min.
1/4 arbatinio šaukštelio maltų kmynų - 2min.
+airiška kerpena
Zydrius
2011 m. Gruodžio 31 d.efektyvumas manasis...
nusipirktas naujas termometras sukėlė abejonių senojo matavimų tikslumu...
Regis
2012 m. Sausio 2 d.merki abu ir ziuri kuris kiek rodo :)
Regis
2012 m. Sausio 3 d.Gruodžio mėn. VAK susitikime visi pritarė, kad šiam alui kerpenos nereikia ir drumstumas yra vienas iš šio alaus "atributų".
haris
2012 m. Kovo 8 d.Zydrius
2012 m. Kovo 9 d.