Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. vasario 12 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. kovo 7 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.004
ABV:
7.0 %
IBU:
61
EBC:
20
IBU/OG:
1.07
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.500
Munich salyklas 15.5 0.300
Karamelinis salyklas 242.0 0.200
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.0 20 60
Summit 17.0 20 15
El Dorado 15.0 20 0
Saaz 3.8 20 0
      80  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 93

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai