Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
90 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 7 d.

Parametrai

OG:
1.087
FG:
1.020
ABV:
8.8 %
IBU:
28
EBC:
7
IBU/OG:
0.32
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Čekiškas pilsnerio salyklas 3.0 6.000
Candis 3.0 1.300
      7.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertauer Mittlefrueh 4.2 14 60
Saaz 3.4 50 60
Saaz 3.4 50 30
Hallertauer Mittlefrueh 4.2 14 30
      128  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Trappist High Gravity III gen. 4ltr starteris 12.0 77

Pastabos

Salinimas:
40C-15 min.
50C-15 min.
63C 40 min
70-15min
77C 15 min
Mielės užduodamos prie ~18C.
Pilamas ne visas starteris, o tik nuo starterio atskirtos mielės.
Realiai IBU yra ~33-34, kadangi candį dėjau po virimo.

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Sausio 6 d.
    @svyturys
    Mano vertinimu vienoje perduotoje partijoje buvo apie 80-85 mlrd. ląstelių. Maždaug tiek naudojau savo paskutiniam alui, 18 litrų, OG 1,060. Atenuacija gavosi 83 proc., fementuota 17-18C temp.

    Galvoju, kad tavo alui užtektų 200 mlrd., nepaisant to, kad mr.malty kalkuliatorius rekomenduoja 300 mlrd. Na bet, žinoma, paskutinis žodis yra bravoriaus.
  • aristonas

    2012 m. Sausio 6 d.
    Klausimas, kodėl ne su El Dorado apyniais?
  • svyturys

    2012 m. Sausio 6 d.
    Kad belgai šitam style'ui nenaudoja:) O ir tu neatveži :p
  • svyturys

    2012 m. Sausio 18 d.
    Po 6val. nuo mielių uždavimo, alus dar neužgyveno. Keistas tokios trukmės lagas, kai naudojau mielių pyragą. Gal čia mielės tokios kapriznos?
  • Gytis

    2012 m. Sausio 18 d.
    Paklausk zaldoko kiek jam užtruko. Sakė, kad dirba kaip žvėris, tik per kiek pradėjo, neklausiau.
Prisijungę aludariai