Receptas / Bravo apyniuotis
Informacija
Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 13 d.
Parametrai
OG:
1.096
|
|
FG:
1.019
|
|
ABV:
10.0 %
|
|
IBU:
166
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
1.73
|
dominuoja apynių skonis
|
Žymos
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 4.0 | 3.000 | 90.9 | |
CaraHell | 25.0 | 0.200 | 6.1 | |
Cukrus | 0.0 | 0.100 | 3.0 | |
3.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Bravo (pirmas misos apyniavimas) | 16.1 | 20 | 60 | |
Bravo | 16.1 | 20 | 60 | |
Bravo | 16.1 | 20 | 15 | |
Bravo | 16.1 | 20 | 5 | |
Bravo | 16.1 | 20 | 0 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 5.0 | 80 |
Pastabos
Salinau ~58-66°C - 150 min.
Pirmą kartą dariau pirmą misos apyniavimą. Prieš užverdant buvo malonus apynių skonis ir lengvas kartumas poskonyje. Žiūrėsim kaip įtakos alaus skonį.
Pirmą kartą dariau pirmą misos apyniavimą. Prieš užverdant buvo malonus apynių skonis ir lengvas kartumas poskonyje. Žiūrėsim kaip įtakos alaus skonį.
Komentarai
-
Gytis
2012 m. Vasario 14 d.VAK 2012 02 13. Apynių skonis dominuoja, bet alus stebėtinai subalansuotas. Labai įdomu kur link alus judėtų bręsdamas. Šiaip jau labai geras IPA, labai patiko, prašiau kartoti turbūt keturis kartus. -
haris
2012 m. Kovo 5 d.man irgi labai patiko, BRAVO DAINIAU:))) -
Dainius
2012 m. Kovo 7 d.Žinokit, kaip bebūtų keista, aš sutinku - šitas alus man labai patinka :) -
Kazo
2012 m. Lapkričio 26 d.Kiek laiko brandinos, jei ne paslaptis? -
Dainius
2012 m. Lapkričio 27 d.Dar ir dabar kiek turiu, tebebręsta :) šiaip po poros savaičiu jau galima gert. Nereikia, nereikia labai ilgai laukt, kol IPA subręs! Pora savaičių pabuvo butely, apsiramino ir jau galima ragaut. Apyniai mėgsta šviežumą, nes ilgainiui alus tikrai išsikvepia.
Kad ir šito alaus dabar, labai skanus uogienės, džiovintų vaisių kvapas, bet skonyje apynių beveik nesijaučia. Tiesa atsirado malonių salyklinių skonių.
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.