Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 13 d.

Parametrai

OG:
1.096
FG:
1.019
ABV:
10.0 %
IBU:
166
EBC:
13
IBU/OG:
1.73
dominuoja apynių skonis

Žymos

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Indijos šviesusis elis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 3.000
CaraHell 25.0 0.200
Cukrus 0.0 0.100
      3.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo (pirmas misos apyniavimas) 16.1 20 60
Bravo 16.1 20 60
Bravo 16.1 20 15
Bravo 16.1 20 5
Bravo 16.1 20 0
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 5.0 80

Pastabos

Salinau ~58-66°C - 150 min.
Pirmą kartą dariau pirmą misos apyniavimą. Prieš užverdant buvo malonus apynių skonis ir lengvas kartumas poskonyje. Žiūrėsim kaip įtakos alaus skonį.

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Vasario 14 d.
    VAK 2012 02 13. Apynių skonis dominuoja, bet alus stebėtinai subalansuotas. Labai įdomu kur link alus judėtų bręsdamas. Šiaip jau labai geras IPA, labai patiko, prašiau kartoti turbūt keturis kartus.
  • haris

    2012 m. Kovo 5 d.
    man irgi labai patiko, BRAVO DAINIAU:)))
  • Dainius

    2012 m. Kovo 7 d.
    Žinokit, kaip bebūtų keista, aš sutinku - šitas alus man labai patinka :)
  • Kazo

    2012 m. Lapkričio 26 d.
    Kiek laiko brandinos, jei ne paslaptis?
  • Dainius

    2012 m. Lapkričio 27 d.
    Dar ir dabar kiek turiu, tebebręsta :) šiaip po poros savaičiu jau galima gert. Nereikia, nereikia labai ilgai laukt, kol IPA subręs! Pora savaičių pabuvo butely, apsiramino ir jau galima ragaut. Apyniai mėgsta šviežumą, nes ilgainiui alus tikrai išsikvepia.
    Kad ir šito alaus dabar, labai skanus uogienės, džiovintų vaisių kvapas, bet skonyje apynių beveik nesijaučia. Tiesa atsirado malonių salyklinių skonių.
Prisijungę aludariai