Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. lapkričio 6 d.

Parametrai

OG:
1.124
FG:
1.025
ABV:
13.0 %
IBU:
192
EBC:
22
IBU/OG:
1.55
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 4.000
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 1.700
      5.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 9.0 150 60
Magnum 9.0 50 30
Magnum 9.0 50 10
      250  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3522 | Belgian Ardennes™ (mielių pyragas) 500.0 80

Pastabos

Salinimas:
~57-62°C - 75 min. + 2g CaSO4 + 1g CaCl2
--> 75˚C
Išviso 90 min.
pH ~ 5,7
Aplinkos temperatūra ~23°C

Senai planuotas receptas, pagaliau peržengiau šimtą.

Komentarai

  • Dainius

    2012 m. Rugpjūčio 30 d.
    Šimtas OG :) Pačiu pirmu alum, tada dar nematavau tankio, gal ir neperžengiau, bet buvau labai arti 100 OG ir IBU.
    Antroką ir trečioką supyliau į puodą. Dariau normaliai, tik kad prieš verdant supyliau bankę ekstraktos.
    Beje, liko 0,8 l budinčio, tai palikau natūraliai užrūgt.
    Vapai, koks buvo tavo alaus OG ir FG?
    O virę tikrai ne vienas, tik kad nelabai skelbiasi.
  • vapas

    2012 m. Rugpjūčio 30 d.
    Tiksliai nepamenu, nes neberandu užrašų, bet OG apie 1.130 buvo, o FG apie 1.020.
  • Dainius

    2012 m. Rugsėjo 13 d.
    Kažkas netaip. Kaip ir pridera supilsčiau po 13 dienų, bet atrodo ankstokai, kokios antrinės tikrai reikėjo - gazuojas labai. Iš kvapo neparakytum kad kas blogai, bet paragavus akivaizdu - trumpai galima apibūdinti pasvilučių apynių skonis. Labai nepergyvenu, svarbiausia išsiaiškinti priežastį.
  • svyturys

    2012 m. Rugsėjo 14 d.
    Gal magnumai, o tiksliau jų duotas IBU su ardenėmis susipjovė? Šiaip kiek aš esu daręs alaus virš 10 abv, košiant visada pradžioj nekaip skonis būdavo, nepasakysi, kad kažkas labai blogai, bet ir nelabai gerai, na bet su laiku gerėja. Beje, šiaip labai trumpai pirminėj laikei, pvz http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1193-kamikadze">Kamikadzę apie 7 savaites laikiau.
  • Dainius

    2012 m. Rugsėjo 16 d.
    Labiausiai kalti apyniai, labai daug jų skonio ir ekstraktas man nepatinka. Ardennes tik kad mažokai išfermentavo, alus saldokas, nemanau kad pjautųsi skoniai.
    Vienam fermentery palikau dar apie 1,5 litro, su tokio paties skorio mielių sluoksniu, palauksiu savaitę kitą.
    VAK'e nuramino kad nieko baisaus nėra, na pabrandinsiu pažiūrėsiu. Kai pilsčiau http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/2273-marynka-apyniuotis">šitą viskas normaliai buvo. Nepatiko man tas ekstraktas ant viršaus, spalva tokia ruda, drumstas.
Prisijungę aludariai