Receptas / Trylika
Informacija
Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. lapkričio 6 d.
Parametrai
OG:
1.124
|
|
FG:
1.025
|
|
ABV:
13.0 %
|
|
IBU:
192
|
|
EBC:
22
|
|
IBU/OG:
1.55
|
dominuoja apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 6.0 | 4.000 | 70.2 | |
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) | 15.0 | 1.700 | 29.8 | |
5.700 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3522 | Belgian Ardennes™ (mielių pyragas) | 500.0 | 80 |
Pastabos
Salinimas:
~57-62°C - 75 min. + 2g CaSO4 + 1g CaCl2
--> 75˚C
Išviso 90 min.
pH ~ 5,7
Aplinkos temperatūra ~23°C
Senai planuotas receptas, pagaliau peržengiau šimtą.
~57-62°C - 75 min. + 2g CaSO4 + 1g CaCl2
--> 75˚C
Išviso 90 min.
pH ~ 5,7
Aplinkos temperatūra ~23°C
Senai planuotas receptas, pagaliau peržengiau šimtą.
Dainius
2012 m. Rugpjūčio 30 d.Antroką ir trečioką supyliau į puodą. Dariau normaliai, tik kad prieš verdant supyliau bankę ekstraktos.
Beje, liko 0,8 l budinčio, tai palikau natūraliai užrūgt.
Vapai, koks buvo tavo alaus OG ir FG?
O virę tikrai ne vienas, tik kad nelabai skelbiasi.
vapas
2012 m. Rugpjūčio 30 d.Dainius
2012 m. Rugsėjo 13 d.svyturys
2012 m. Rugsėjo 14 d.Dainius
2012 m. Rugsėjo 16 d.Vienam fermentery palikau dar apie 1,5 litro, su tokio paties skorio mielių sluoksniu, palauksiu savaitę kitą.
VAK'e nuramino kad nieko baisaus nėra, na pabrandinsiu pažiūrėsiu. Kai pilsčiau http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/2273-marynka-apyniuotis">šitą viskas normaliai buvo. Nepatiko man tas ekstraktas ant viršaus, spalva tokia ruda, drumstas.