Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
72 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. kovo 8 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. balandžio 28 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.009
ABV:
5.2 %
IBU:
18
EBC:
7
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Liberty 5.6 30 60
Liberty 5.6 20 2
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 12.0 82

Pastabos

13 virimui, naujų lagero mielių bandymas, įrodyta kad 82 atenuacija, flokuliacija tikrai high, 3 savaitės ir jau beveik skaidrus.
Virta 2017-04-08
Pilstyta 2017-04-28

Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 69 (pilta į 74), pabaiga su 66. Iki pabaigos nešildyta.
Nuimta nešildant, antrokui 73, laikyta 10 min.

30 g apynių 60 min, nuimant nuo ugnies 20 g Liberty.
Virta 75 min.

Pradinis OG 1.048 BRIX 12
Galutinis FG xxxxxxx BRIX 2

Startas su 18 C iškart dedant į 12 C aplinką, sausos mielės, toliau fermentacija prie 12C, tris savaites
1 partijai Nedaroma - Diacetyl rest prie 17-19C, vieną dieną
1 partijai Nedaroma - Dvi savaites perpylus lageriavimas prie 7-8 C
Pilstymas į butelius ir gazavimas 2,5-3 gr/l. Kelias pirmas dienas pavartoma. Keletas butelių 5 gr :)

Mielės 4,5 E
Salyklas 5 E
Apyniai 2,07 E

Nuotraukos

Prisijungę aludariai