Receptas / Cascade apyniuotis
Informacija
Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugpjūčio 21 d.
Parametrai
OG:
1.086
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
8.9 %
|
|
IBU:
127
|
|
EBC:
43
|
|
IBU/OG:
1.47
|
dominuoja apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vienos salyklas | 7.0 | 3.000 | 66.7 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 22.2 | |
Brown malt (floor malting) | 200.2 | 0.500 | 11.1 | |
4.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Cascade (U.S.) | 6.5 | 50 | 60 | |
Cascade (U.S.) (pirmas misos apyniavimas) | 6.5 | 50 | 60 | |
Cascade (U.S.) | 6.5 | 20 | 30 | |
Cascade (U.S.) | 6.5 | 20 | 20 | |
Cascade (U.S.) | 6.5 | 20 | 10 | |
Cascade (U.S.) | 6.5 | 20 | 0 | |
Cascade (U.S.) (sausas apyniavimas) | 6.5 | 20 | 0 | |
200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 6.0 | 79 |
Pastabos
Salinimas:
~60-65°C - 120 min. + 10g CaSO4 (6g į salinimą + 4g į misą)
Po ranka neturėjau skaičiuoklės, tik paskaičiau kiek mg/l turi gautis.
Žodžiu "burtonizavau" vandenį, žiauriai padauginau gipso, gaunasi ~450 mg/l SO4 jonų.
Pasekmė - nors alus švarus, gerai išsifermentavęs, bet praktiškai negeriamas dėl aitrumo. Ir tai jau ne pirmoji tokia pažintis su druskom. Naudokit skaičiuokles ir sveiką nuovoką :)
~60-65°C - 120 min. + 10g CaSO4 (6g į salinimą + 4g į misą)
Po ranka neturėjau skaičiuoklės, tik paskaičiau kiek mg/l turi gautis.
Žodžiu "burtonizavau" vandenį, žiauriai padauginau gipso, gaunasi ~450 mg/l SO4 jonų.
Pasekmė - nors alus švarus, gerai išsifermentavęs, bet praktiškai negeriamas dėl aitrumo. Ir tai jau ne pirmoji tokia pažintis su druskom. Naudokit skaičiuokles ir sveiką nuovoką :)