Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
73 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugpjūčio 21 d.

Parametrai

OG:
1.086
FG:
1.018
ABV:
8.9 %
IBU:
127
EBC:
43
IBU/OG:
1.47
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vienos salyklas 7.0 3.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Brown malt (floor malting) 200.2 0.500
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Cascade (U.S.) 6.5 50 60
Cascade (U.S.) (pirmas misos apyniavimas) 6.5 50 60
Cascade (U.S.) 6.5 20 30
Cascade (U.S.) 6.5 20 20
Cascade (U.S.) 6.5 20 10
Cascade (U.S.) 6.5 20 0
Cascade (U.S.) (sausas apyniavimas) 6.5 20 0
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 6.0 79

Pastabos

Salinimas:
~60-65°C - 120 min. + 10g CaSO4 (6g į salinimą + 4g į misą)

Po ranka neturėjau skaičiuoklės, tik paskaičiau kiek mg/l turi gautis.
Žodžiu "burtonizavau" vandenį, žiauriai padauginau gipso, gaunasi ~450 mg/l SO4 jonų.
Pasekmė - nors alus švarus, gerai išsifermentavęs, bet praktiškai negeriamas dėl aitrumo. Ir tai jau ne pirmoji tokia pažintis su druskom. Naudokit skaičiuokles ir sveiką nuovoką :)
Prisijungę aludariai