Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. kovo 20 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gegužės 1 d.

Parametrai

OG:
1.035
FG:
1.008
ABV:
3.5 %
IBU:
3
EBC:
6
IBU/OG:
0.09
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2017

    2017 m. balandžio 30 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Kvietinis elis
    Surinkti taškai: 353.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Kvietinis salyklas 4.8 0.800
BEST Pilsen salyklas 4.0 0.800
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 3.3 0.100
      1.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saphir 2.3 10 15
      10  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 77

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Avietės 600.0 g Antrinei fermentacijai -
Mangai 600.0 g Antrinei fermentacijai -

Pastabos

Vanduo: 17L. (8/9)
Salinimas:
67C - 60min.
77C - 10min.
Sour Wort:
1. Atvesinti misą iki 45C +6ml. fosforo r. (misos ph 4.5)
2. subeti 100g. nemalto salyklo
3. laukti 32h. (mentalo ph 3.5)
4. Virti 60min.
BG: 8.2brix (1.033)
Fermentacija: 20C
Pastaba: po fermentacijos alus padalintas į dvi dalis po 5l. Viena dalis su mangais (600g. šaldyti, prieš panaudojimą pakaitinti 70C - 10min. ) Kita dalis su avietėmis (630g. šaldytos, pakaitintos 70C - 10min)
Carbonation: 3.0 vol.





Prisijungę aludariai