Receptas / #54 Berliner Weisse
Informacija
Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. kovo 20 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gegužės 1 d.
Parametrai
OG:
1.035
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
3.5 %
|
|
IBU:
3
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.09
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Kvietinis salyklas | 4.8 | 0.800 | 47.1 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 0.800 | 47.1 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 3.3 | 0.100 | 5.9 | |
1.700 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 77 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Avietės | 600.0 g | Antrinei fermentacijai | - | |
Mangai | 600.0 g | Antrinei fermentacijai | - |
Pastabos
Vanduo: 17L. (8/9)
Salinimas:
67C - 60min.
77C - 10min.
Sour Wort:
1. Atvesinti misą iki 45C +6ml. fosforo r. (misos ph 4.5)
2. subeti 100g. nemalto salyklo
3. laukti 32h. (mentalo ph 3.5)
4. Virti 60min.
BG: 8.2brix (1.033)
Fermentacija: 20C
Pastaba: po fermentacijos alus padalintas į dvi dalis po 5l. Viena dalis su mangais (600g. šaldyti, prieš panaudojimą pakaitinti 70C - 10min. ) Kita dalis su avietėmis (630g. šaldytos, pakaitintos 70C - 10min)
Carbonation: 3.0 vol.
Salinimas:
67C - 60min.
77C - 10min.
Sour Wort:
1. Atvesinti misą iki 45C +6ml. fosforo r. (misos ph 4.5)
2. subeti 100g. nemalto salyklo
3. laukti 32h. (mentalo ph 3.5)
4. Virti 60min.
BG: 8.2brix (1.033)
Fermentacija: 20C
Pastaba: po fermentacijos alus padalintas į dvi dalis po 5l. Viena dalis su mangais (600g. šaldyti, prieš panaudojimą pakaitinti 70C - 10min. ) Kita dalis su avietėmis (630g. šaldytos, pakaitintos 70C - 10min)
Carbonation: 3.0 vol.
Aludarių Taurė 2017
2017 m. balandžio 30 d.