Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 2 d.

Parametrai

OG:
1.090
FG:
1.022
ABV:
9.0 %
IBU:
41
EBC:
38
IBU/OG:
0.45
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Stiprusis elis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 2.500
Amber 50.0 0.300
CaraCrystal 120.1 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'chocolate' 900.7 0.020
      3.120

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.1 30 60
Kent Golding (U.K.) 5.1 20 15
Prancūziško ąžuolo gabaliukai 0.0 27 5
      77  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 6.0 76

Pastabos

Fuller's 1845 Celebration Ale klonas.
Salinau maiše ~61-66°C - 90 min.
Gavosi didesnis OG nei planavau. Misa tamsesnė ir panasi į sirupą.

Komentarai

  • Dainius

    2012 m. Vasario 28 d.
    Po dviejų parų neiškentęs paragavau, apynių neįprastai mažai, bet kaip senajam tai tiks. Tankis - 1,030, bet dar fermentuojas ir aišku nukris.
  • Gytis

    2012 m. Kovo 16 d.
    Viskas ok, tik dar reikia brandinti bent 2-3 mėnesius. Vertinti kol kas per anksti.
  • GiN

    2012 m. Kovo 18 d.
    Ragautas 15.03.2012 VAK susitikimo metu.
    Pritariu Gyčiui, dar jaunas, tokiam reikia brandinimo. Net ant originalo etiketės brandinimas pateikiamas kaip išskirtinis bruožas. Ragavimo metu pasižymėjo levandų muilo prieskoniu :) Dėčiau šiek tiek daugiau apynių.
  • Dainius

    2012 m. Balandžio 4 d.
    Didesnis efektyvumas gavosi, be to mažiau misos liko, ir tikrai nekilo ranka pripilt vandens :) Reiktų dvigubai daugiau apynių tokia tankiui. Sutinku, kad reikia bręst dar, o dėl levandų, galima tą saldų skonį ir taip pavadint :)
  • Dainius

    2013 m. Sausio 7 d.
    Oba, pasirodo yra antras virimas, tik dabar pamačiau!
    Kaip ežiukam sekės? :)
Prisijungę aludariai