Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
89 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 30 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.013
ABV:
4.3 %
IBU:
28
EBC:
15
IBU/OG:
0.61
ryškus apynių skonis

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Gintarinis hibridinis alus
    Surinkti taškai: 23.70

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.900
Cara alutekso 220.2 0.200
CaraHell 25.0 0.200
Miuncheno salyklas 15.0 0.200
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Amarillo 9.0 32 60
Saaz (Czech) 2.9 10 20
Saaz (Czech) 2.9 10 0
      52  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
california lager (antro naudojimo, ploviau) 12.0 71

Pastabos

RO/krano 20/1 2L/kg ir 3,8L/kg.( +1g CaCl2 +1g MgSO4 + 1g CaSO4)/10L
9L 52C > 48C 7min
8L 100C > 69C 60min
6,5L dekokcija pakelti temp. (virti 1min)
tekinti

Ca 55
Mg 12
SO4 101
Na 3
Cl 51
HCO3 20

RA~ -30

pH ~5.2

fermentavosi kambario temp.

Komentarai

  • runce

    2012 m. Vasario 5 d.
    kuo skiriasi nuo mano pilsnerių šios mielės? skonis ne švarus, kaip įprasta, o vaisinis: mangai, bananai, avokadai ir pan,, čia kaip jum vaizduotė veikia. alus turtingesnis nei pilsneris su W34/70, bet taip pat lengvai geriamss, labai skanus, trūkumų nejaučiu
  • erstikis

    2012 m. Vasario 27 d.
    Nepajutau trūkumų ir aš. Labai geras ir skanus lageris. Drumstas pasitaikė, bet man tai ne trūkumas.
  • runce

    2012 m. Vasario 27 d.
    drumstumas nuo transportavimo, nes šios mielės nėra ypatingai gerai pasiliekančios butelio dugne
Prisijungę aludariai