Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 10 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.013
ABV:
6.1 %
IBU:
23
EBC:
17
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Belgiškas stiprusis elis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 3.0 3.600
Miuncheno salyklas 22.0 1.000
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.330
Kukurūziniai dribsniai 3.0 0.330
Abbey 50.0 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' 1200.9 0.020
      5.480

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 8.9 22 60
Hallertau Mittelfruh 4.9 9 30
Hallertau Mittelfruh 4.9 14 5
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 11.0 78

Pastabos

50C -- 20 min
62C -- 20 min
67C -- 30 min
72C -- 20 min
84C --> 76C

Fermentacija 18C, po 5 dienų 20C

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Kovo 16 d.
    Curacao geriau nedėti arba dėti labai mažai. Amberį ir Miuncheną truputį sumažinti arba palikti tik vieną jų.
    Bet alus ir taip neblogas gavosi. Į Leffe nelabai panašu, bet koks skirtumas.
  • audryla

    2012 m. Kovo 17 d.
    Ragautas 15.03.2012
    @Gytis - nesikuklink :-) Fantastiškas alus!!!
    Į "Leffe blond" jis nepanašus, jis geriau nei "Leffe blond"
  • GiN

    2012 m. Kovo 18 d.
    Ragautas 15.03.2012 VAK susitikimo metu.
    Kaip ir visi to vakaro alūs - pranoko originalą savo skonio pilnumu, tad nepanašumas šiuo atveju yra privalumas, o ne trūkumas :)
  • Dainius

    2012 m. Balandžio 4 d.
    Deda originalą į vienus vartus! Kas tas Leffe Blond? :) Labai skanus, solidus alus.
  • Gytis

    2012 m. Liepos 6 d.
    5 mėn. po išpilstymo. Alus aukso spalvos, gal kiek tamsesnis, mielių charakteris kiek susilpnėjo, skoniai susiliejo į vieną labai turtingą atspalviais skonį. Viskas tiesiog tobula.
Prisijungę aludariai