Receptas / gnb blond #2 (GB bandymai)
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 10 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
6.1 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
17
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 3.0 | 3.600 | 65.7 | |
Miuncheno salyklas | 22.0 | 1.000 | 18.2 | |
Konditerinis cukrus (baltas) | 0.0 | 0.330 | 6.0 | |
Kukurūziniai dribsniai | 3.0 | 0.330 | 6.0 | |
Abbey | 50.0 | 0.200 | 3.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' | 1200.9 | 0.020 | 0.4 | |
5.480 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (German) | 8.9 | 22 | 60 | |
Hallertau Mittelfruh | 4.9 | 9 | 30 | |
Hallertau Mittelfruh | 4.9 | 14 | 5 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew T-58 | 11.0 | 78 |
Pastabos
50C -- 20 min
62C -- 20 min
67C -- 30 min
72C -- 20 min
84C --> 76C
Fermentacija 18C, po 5 dienų 20C
62C -- 20 min
67C -- 30 min
72C -- 20 min
84C --> 76C
Fermentacija 18C, po 5 dienų 20C
Komentarai
-
Gytis
2012 m. Kovo 16 d.Curacao geriau nedėti arba dėti labai mažai. Amberį ir Miuncheną truputį sumažinti arba palikti tik vieną jų.
Bet alus ir taip neblogas gavosi. Į Leffe nelabai panašu, bet koks skirtumas. -
audryla
2012 m. Kovo 17 d.Ragautas 15.03.2012
@Gytis - nesikuklink :-) Fantastiškas alus!!!
Į "Leffe blond" jis nepanašus, jis geriau nei "Leffe blond" -
GiN
2012 m. Kovo 18 d.Ragautas 15.03.2012 VAK susitikimo metu.
Kaip ir visi to vakaro alūs - pranoko originalą savo skonio pilnumu, tad nepanašumas šiuo atveju yra privalumas, o ne trūkumas :) -
Dainius
2012 m. Balandžio 4 d.Deda originalą į vienus vartus! Kas tas Leffe Blond? :) Labai skanus, solidus alus. -
Gytis
2012 m. Liepos 6 d.5 mėn. po išpilstymo. Alus aukso spalvos, gal kiek tamsesnis, mielių charakteris kiek susilpnėjo, skoniai susiliejo į vieną labai turtingą atspalviais skonį. Viskas tiesiog tobula.
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.