Receptas / Chimay Red
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 27 d.
Parametrai
OG:
1.074
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
44
|
|
IBU/OG:
0.33
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 5.0 | 5.000 | 79.4 | |
Invertuotas cukrus | 40.0 | 0.700 | 11.1 | |
Miežių salyklas BREWFERM Aroma | 150.1 | 0.250 | 4.0 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.150 | 2.4 | |
Special B | 400.3 | 0.100 | 1.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 900.7 | 0.100 | 1.6 | |
6.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger (German) | 5.0 | 42 | 60 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 5.0 | 15 | 15 | |
57 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WYEAST Belgian Abbey 1214 (1.5 L Starteris, 1.030 OG) | 12.0 | 73 |
Pastabos
VAK kovo mėnesiui.
66-68C - 60 min.
1/2 dekokcija 15 min.
74 C - 15 min.
Karamelinius ir degintus salyklus dėti salinimo pabaigoje, tekinimo metu.
66-68C - 60 min.
1/2 dekokcija 15 min.
74 C - 15 min.
Karamelinius ir degintus salyklus dėti salinimo pabaigoje, tekinimo metu.
Komentarai
-
Atsigaves
2014 m. Sausio 30 d.Kaip naujokas turiu pora klausimu, koks skirtumas naudojant paprasta ar invertuota cukru?
Del ko dejai karamelinius ir degintus salyklus i pabaiga? As bandzia truputi modifikuota si recepta ir norejau isgauti kuo tamsesne (juoda) spalva. Vietoj chocolate naudojau dushkes black 1500 ebc. Gaunasi vos ne gintarinis:) -
Artis
2014 m. Sausio 30 d.Palyginimą duosiu: paprastas cukrus - bazinis salyklas, invertuotas cukrus - karamelinis salyklas. Iš paprasto cukraus gausi tik didesnį ABV ir sausesnį alų. Invertuotas suteiks papildomo subtilaus karamelinio skonio.
Skrudintus ir karamelinius dedu į pabaigą, norėdamas išvengti rūgštumo iš karamelinių ir skrudintų salyklų. Bei nėra prasmės jų salinti, užtenka iš jų išplauti saldėsius ir skrudėsius :) -
Artis
2014 m. Sausio 30 d.Kai žinai ką darai, tai taip :)
Bet tikriausia daugumą naujokų (pats pradžioje irgi taip darydavau), nežinodami savo vandens profilio, į salinimą meta didelius kiekius skrudėsių ir po to stebisi iš kur ta "infekcija" :D -
Atsigaves
2014 m. Sausio 31 d.Tai pries pat keliant temperatura iki 70+ dedant skrudintus salyklus blogu pasekmiu neturetu buti? -
Artis
2014 m. Vasario 1 d.Neturiu atsakymo. Šį karta pats skrudintus salyklus dėjau ištekinus puse misos.
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.