Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 14 d.

Parametrai

OG:
1.079
FG:
1.020
ABV:
7.8 %
IBU:
22
EBC:
34
IBU/OG:
0.28
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Guobalynas 2012

    2012 m. liepos 15 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Porteris

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 7.000
CaraCrystal (Alutex) 240.2 0.610
      7.610

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tradition (German) 5.0 50 60
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 (Antro naudojimo) 30.0 75

Pastabos

Bandymas padaryti kažką panašaus į "Kauno Alaus" Biržiečių.

Numatoma virimo data: 2012-01-15

Komentarai

  • zaltys

    2012 m. Balandžio 2 d.
    Nu ką, gavosi stipriai geresnis mano nuomone, Biržiečiai seniai ragauti, reikėjo atsinešt palyginimui -:)
  • erstikis

    2012 m. Liepos 18 d.
    Tai puikus pavyzdys, kai neįmantrūs ingridientai sumanaus aludario rankose gali virsti pačiu geriausiu baltijos porteriu ir laimėti rudojo porterio kategorijoje :)

    Jonai, kokį bazinį naudojai šiam receptui?
  • JodaZ

    2012 m. Liepos 18 d.
    Bazini sudarė maltosa ir čekiškas. Kiek pamenu pabaigiau kelis kilogramus maltosos liekanų, o kiek trūko pridėjau čekiško.
  • wartotojas

    2016 m. Vasario 23 d.
    Neturiu galimybės lageriuoti, ar labai didelis "nusikaltimas" būtų naudoti Mangrove Jacks Yeast - M54 - California Lager Yeast? Ar gautūsi kas nors bent jau panašaus?
  • domaso

    2016 m. Vasario 23 d.
    Wartotojas - neseniai žiūrėjau amerikonų eksperimentą darant Bock lagerį - fermentavo prie ~19'C, darė du fermenterius - vieną užraugė su Safale US-05 (elio mielės), kitą su Wyeast Bohemian Lager (lagerinės mielės). Rezultatas - su Bohemian Lager gavosi šiek tiek švaresnis skonis, net ir fermentuojant prie 19'C. Su US-05 gavosi kiek "aštresnio" skonio. Aplamai, pagal jų vertinimą, abu variantai gavosi labai netgi neblogai.
    Aš galvoju, gal bandyčiau su Safale S-04 (šiek tiek "šaltesnės" už US-05), ir fermentuočiau kiek galima vėsiau. Tikrai turėtų išeit visai neblogai, tik nebus aišku lageris.
Prisijungę aludariai