Receptas / Indulgencija ( Bouchet midus )
Informacija
Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. birželio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. lapkričio 1 d.
Parametrai
OG:
1.134
|
|
FG:
1.050
|
|
ABV:
11.0 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
59
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Medus | 50.0 | 5.000 | 100.0 | |
5.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M05 Mead | 11.0 | 63 |
Pastabos
Dariau Elio copy. Bus įdomu palyginti.
Lėtai karamelizuotas 25 m senumo medus.
Temperatūrą kėliau iki 147 C, kol pasirodė dūmelis. Ant dugno "vertingos medaus anglies nebuvo".
Vanduo 50% krano 50% RO
Verdant per daug ilgai ir stipriai pavirinau, todėl liko tik 13 l. Ir OG aukštesnis.10 min iki virimo pabaigos 15 g maisto mielėms.
Mielės be rehidratacijos į iki 20 C atšaldytą misą ir į 16 C patalpą.Mielės "pasikankindamos" darbuojasi.
Lėtai karamelizuotas 25 m senumo medus.
Temperatūrą kėliau iki 147 C, kol pasirodė dūmelis. Ant dugno "vertingos medaus anglies nebuvo".
Vanduo 50% krano 50% RO
Verdant per daug ilgai ir stipriai pavirinau, todėl liko tik 13 l. Ir OG aukštesnis.10 min iki virimo pabaigos 15 g maisto mielėms.
Mielės be rehidratacijos į iki 20 C atšaldytą misą ir į 16 C patalpą.Mielės "pasikankindamos" darbuojasi.
gi-bi
2017 m. Rugsėjo 18 d.Bet rezultatas visiškai kitoks.
Mielės sustojo prie SG=1.052, o tai 61 % atenuacija.
Išėmus burbuliatorių, pasijuto stiprus naminio vyno kvapas.
Palaikius stikilinėje kvapas stipriai sumažėjo.
Skonis labai saldus.
Laukiu patarimų pilstyt ar dar kokių nors mielių?
elis
2017 m. Rugsėjo 18 d.1atrodo maistelio mielems nereiktu gal virti?(amino rugstys)
2ar normaliai aeravai labai didelis og
3gal labiau prikaramelizavai?
4 as siltesneje aplinkoje laikiau ( 21C )
5.Ka daryt nezinau.
gi-bi
2017 m. Rugsėjo 18 d.Artūras ir Sigitas atenuaciją prognozavo panašią kaip gavosi pas mane.
O dėl copy paste tai aišku kažkokie nukrypimai buvo, bet:
1.Dėl maistelio dariau kaip parašyta ant pakelio;
2.Aeravimui turiu turbo sraigtą;
3.Karamelizavimo pabaigoje termometras vietomis rodė 147 o vietomis jau ir 150 C;
4.Aplinkos buvo 16, vanas viduj apie 19, bet palaipsniui aplinkos t pasiekė 22 C.
5.Tai ką daryt?
Peckelis
2017 m. Rugsėjo 19 d.gi-bi
2017 m. Rugsėjo 21 d.