Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. birželio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. lapkričio 1 d.

Parametrai

OG:
1.134
FG:
1.050
ABV:
11.0 %
IBU:
0
EBC:
59
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 50.0 5.000
      5.000

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M05 Mead 11.0 63

Pastabos

Dariau Elio copy. Bus įdomu palyginti.
Lėtai karamelizuotas 25 m senumo medus.
Temperatūrą kėliau iki 147 C, kol pasirodė dūmelis. Ant dugno "vertingos medaus anglies nebuvo".
Vanduo 50% krano 50% RO
Verdant per daug ilgai ir stipriai pavirinau, todėl liko tik 13 l. Ir OG aukštesnis.10 min iki virimo pabaigos 15 g maisto mielėms.
Mielės be rehidratacijos į iki 20 C atšaldytą misą ir į 16 C patalpą.Mielės "pasikankindamos" darbuojasi. 

Komentarai

  • gi-bi

    2017 m. Rugsėjo 18 d.
    Atrodo dariau copy ir paste.
    Bet rezultatas visiškai kitoks.
    Mielės sustojo prie SG=1.052, o tai 61 % atenuacija.
    Išėmus burbuliatorių, pasijuto stiprus naminio vyno kvapas.
    Palaikius stikilinėje kvapas stipriai sumažėjo.
    Skonis labai saldus.
    Laukiu patarimų pilstyt ar dar kokių nors mielių?
  • elis

    2017 m. Rugsėjo 18 d.
    Dabar tik pastudijavau tavo ir kliuvo už akių:

    1atrodo maistelio mielems nereiktu gal virti?(amino rugstys)
    2ar normaliai aeravai labai didelis og
    3gal labiau prikaramelizavai?
    4 as siltesneje aplinkoje laikiau ( 21C )
    5.Ka daryt nezinau.


  • gi-bi

    2017 m. Rugsėjo 18 d.
    Dar ir dar kartą peržiūrinėju komentarus po Tamstos receptu.
    Artūras ir Sigitas atenuaciją prognozavo panašią kaip gavosi pas mane.
    O dėl copy paste tai aišku kažkokie nukrypimai buvo, bet:
     1.Dėl maistelio dariau kaip parašyta ant pakelio;
     2.Aeravimui turiu turbo sraigtą;
     3.Karamelizavimo pabaigoje termometras vietomis rodė 147 o vietomis jau ir 150 C;
     4.Aplinkos buvo 16, vanas viduj apie 19, bet palaipsniui aplinkos t pasiekė 22 C.
     5.Tai ką daryt?
  • Peckelis

    2017 m. Rugsėjo 19 d.
    Galima bandyti restartuot šampaninėmis ar kokiomis nors Bayanus mielėmis. Bet būtina daryti starterį ir įvesti jau dirbančias.
  • gi-bi

    2017 m. Rugsėjo 21 d.
    Perpylus į antrinę dar kažkas ten vyksta (fermentuoju stiklinėj taroj).Ar iš karto dėt,ar palaukti kol nurims,perpilti ir tada restart?
Prisijungę aludariai