Receptas / Gedimino pilies rudasis elis (Newcastle Brown Ale klonas)
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
25 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 26 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. kovo 1 d.
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
27
|
|
EBC:
48
|
|
IBU/OG:
0.42
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Latviškas salyklo ekstraktas (skystas) | 10.0 | 2.600 | 51.1 | |
Sausas šviesus salyklo ekstraktas (Brewferm) | 8.0 | 1.000 | 19.6 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.700 | 13.8 | |
Cukrus | 3.0 | 0.500 | 9.8 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 900.7 | 0.150 | 2.9 | |
Pale Ale salyklas | 7.0 | 0.120 | 2.4 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.020 | 0.4 | |
5.090 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Fuggle (U.K.) | 5.0 | 50 | 60 | |
Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 10 | 15 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 75 |
Pastabos
Vietoje sauso salyklo ekstrakto ir latviško ekstrakto manau galima būtų naudoti dabar atsiradusį čekišką salyklo ekstraktą, tada ir cukraus galima būtų nenaudoti, jį naudojau tik dėl alaus atpiginimo, nes belgiškas sausas ekstraktas labai brangus.
Tai buvo pirmas bandymas pereiti nuo ekstraktų prie grūdų - dalį ekstraktų pakeičiant grūdais.
Plačiau apie visą gamybos procesą čia:
http://www.fotografuoju.lt/2010/12/newcastle-brown-ale-klonas-is-grudu-ir.html
Tai buvo pirmas bandymas pereiti nuo ekstraktų prie grūdų - dalį ekstraktų pakeičiant grūdais.
Plačiau apie visą gamybos procesą čia:
http://www.fotografuoju.lt/2010/12/newcastle-brown-ale-klonas-is-grudu-ir.html
pofke
2011 m. Vasario 27 d.GiN
2011 m. Kovo 1 d.GiN
2011 m. Kovo 1 d.Gytis
2011 m. Kovo 18 d.Apyniai subalansuoja salyklus, bet salyklai skonyje dominuoja ir tęsiasi iki finišo, kuris yra turtingas. Daug tokio alaus per kartą neišgersi, nes trečias bokalas suklijuos viską, bet geriasi skaniai.
GiN
2011 m. Liepos 5 d.