Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
25 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 26 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. kovo 1 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.016
ABV:
6.3 %
IBU:
27
EBC:
48
IBU/OG:
0.42
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Latviškas salyklo ekstraktas (skystas) 10.0 2.600
Sausas šviesus salyklo ekstraktas (Brewferm) 8.0 1.000
CaraCrystal 120.1 0.700
Cukrus 3.0 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.150
Pale Ale salyklas 7.0 0.120
Skrudinti miežiai 1000.8 0.020
      5.090

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (U.K.) 5.0 50 60
Kent Golding (U.K.) 4.0 10 15
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 75

Pastabos

Vietoje sauso salyklo ekstrakto ir latviško ekstrakto manau galima būtų naudoti dabar atsiradusį čekišką salyklo ekstraktą, tada ir cukraus galima būtų nenaudoti, jį naudojau tik dėl alaus atpiginimo, nes belgiškas sausas ekstraktas labai brangus.

Tai buvo pirmas bandymas pereiti nuo ekstraktų prie grūdų - dalį ekstraktų pakeičiant grūdais.

Plačiau apie visą gamybos procesą čia:
http://www.fotografuoju.lt/2010/12/newcastle-brown-ale-klonas-is-grudu-ir.html

Komentarai

  • pofke

    2011 m. Vasario 27 d.
    Newcastle Brown - angliško stiliaus elis, tai gal ir klonas angliškas turėtų būt?;)
  • GiN

    2011 m. Kovo 1 d.
    Turėtų būt, bet neradau tokio stiliaus sąraše, todėl pasirinkau artimiausią.
  • GiN

    2011 m. Kovo 1 d.
    Atsirado jau reikiamas stilius, pasitaisiau :)
  • Gytis

    2011 m. Kovo 18 d.
    Graži tamsiai ruda spalva, dėl putos negaliu pasakyti, nes pyliau apie 80 ml, bet pamiršau truputį putos padaryti. Kūnas vidutinis, į pilnesnio pusę. Jaučiasi karameliniai ir skrudinti salyklai. Labai gerai jaučiu kažkokį specifinį karamelinį skonį, kuris būdingas ir mano Baltijos porterio bandymo alui. Toks džiovintų tamsių slyvų, bet saldesnis. Tęsiasi iki finišo ir dar kurį laiką išlieka. Toks įdomus poskonis. Labai lengvai atpažįstamas. Manau, kad tai dėl latviško salyklo ekstrakto.
    Apyniai subalansuoja salyklus, bet salyklai skonyje dominuoja ir tęsiasi iki finišo, kuris yra turtingas. Daug tokio alaus per kartą neišgersi, nes trečias bokalas suklijuos viską, bet geriasi skaniai.
  • GiN

    2011 m. Liepos 5 d.
    Gyti, manau gali būti, kad tą prieskonį duoda skrudintas miežių salyklas "Chocolate", nes ir kitam šito recepto variante tas prieskonis yra, kur nenaudoju latviško salyklo, o taip pat konung'o staute tą prieskonį aptikau, paskui žiūriu - tikrai "Chocolate" naudotas. Beje, latviško salyklo ekstrakto norėčiau iš kur nors dar gauti - patiko :)
Prisijungę aludariai