Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. liepos 12 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. rugpjūčio 24 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.014
ABV:
4.8 %
IBU:
28
EBC:
70
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.500
Miežiniai dribsniai 3.0 1.600
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1001.6 0.600
BEST Caramel Munich II salyklas 120.4 0.280
Cukrus 0.0 0.130
      6.110

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding (U.K.) 5.8 50 60
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 13.0 72

Pastabos

Pagal "Guiness LT" Justas_v recepta

Komentarai

  • AndriusK

    2017 m. Rugpjūčio 22 d.
    Būtų įdomu sužinoti ar mes vienintėliai tokie su Giordu suvalkietiško kraujo.
  • GiN

    2017 m. Rugpjūčio 22 d.
    Ne esmė, ar suvalgys (ankčiau ar vėliau tai padarys), bet esmė, ką pakeliui prigamins bevalgydamos. Jeigu sumažinote kiekį ir viskas gearai, vadinasi dar pakako. Bet stipriai sumažinus, gali sunkiai startuoti, atsirasti pašalinių kvapų ar skonių, padidėja infekcijos tikimybė.
  • Peckelis

    2017 m. Rugpjūčio 22 d.
    Gal prisidėsiu prie suvalkiečių. Bet taip savotiškai. Likęs pusė pakelio savo kaina yra tiek mažai, lyginant su galimomis blogomis pasekmėmis, kad sklandanti suvalkizmo šmėkla tiesiog žviegia, modeliuodama alaus išpylimą po netikusios fermentacijos. Visu kuo pritariu GiN. Teisybės dėlei, reikia papildyti, kad dozavimas pakelis/fermenteriui yra pakankamas gaidys. Žiūrėti reikia gyvas mielikes misos tūrio vienetui ir misos OG. Todėl 6 gr., t.y., pusė pakelio, yra visiškai normalu, jei tiksliai rehidratuoji ir turi 20 litrų kažkur 1.030 OG misos.
  • AndriusK

    2017 m. Rugpjūčio 22 d.
    Dėl infekcijos/dezinfekcijos net patrauktas per dantį buvau per paskutinį VAK'ą (labai jau daug dėmesio skiriu), OK bent jau infekcijų mažėja. Būtent šis alus pakilo jau po 4h (labai jau geras startas buvo) žinoma vėliau kontroliuoti temperatūros jau nebeturiu techninių galimybių. Galiausiai paliktas per savaitgalį truputį putų pavarė į burbuliatorių. 5 diena dar paatebimas co2 aktyvumas (gal kartą į 15 min). FG 4 Dieną buvo 1,012, manau, daugiau nei 1.009 galutiniame nebus. Toks pastebėjimas kad darant kvietinį dėjau vos 40% pakelio, bet rehidravau ir vėliau dapyliau gal 50-70 ml misos (virintos be apynių) ir kol viriau alų mielės jau įsisiautėjo ir jas tokias euforijoj supyliau dūzgį pratest aluje. Viskas išdirbo kuo puikiausiai ir iš nugriebtų 1gen padariau dar dvi partijas alaus ir dar puse negtiebtų liko. Visų 3 partijų alus man pasirodė identiškas. "Shershe lia fam" tai jis. O kas liečia kiek generacijų max, tai s04 jau su lig 5 nelabai jau patiko rezultatatas (bet tai gali būt ir recepto trūkumai arba temperatūros fermentavino)
  • AndriusK

    2017 m. Rugsėjo 20 d.
    Ar normalu kad šis tamsus alus šviežias visai skanus o vėliau rūgštėt pradeda? Dėl tamsaus salyklo gali būt?
Prisijungę aludariai