Receptas / #9-10 Darko šviesuolis
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. rugsėjo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gruodžio 5 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.29
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Maltosa Bazinis salyklas | 3.0 | 5.500 | 100.0 | |
5.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Cascade (US) | 6.6 | 20 | 60 | |
Airiska kerpena | 0.0 | 6 | 15 | |
Cascade (US) | 6.6 | 20 | 5 | |
46 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mielės Muntons I karta | 200.0 | 75 |
Pastabos
Pirmasis virimas 2017-09-03:
Į 11 litr vandens 66g 10% fosforo rūgšties, 5 litr - 33g, 10 litr -22g
Salinimas:
11 litr vandens 53C ir 5.5kg salyklo, pakelta temp iki 54C - išlaikyta 25min
+5 litr vandens 90C -> 62C -45min (PH5,5)
pakelta iki 64C -45min
+4 litr 80C vandens ->66C 60min, nukrito iki 63C - Jodo testas neigiamas
+5 litr 85C vandens po 20min jodo testas ok
Tekinimo temp 78C pasiekta po 10 min
Tekinimas prie 78C , +10 litr. +85C vandens (nuo tekinimo iki virimo pradžios 1 val)
Virimas: 30litr, tankis 10 brix, užvirė po 30min. Virta 60min.
Ataušinta per 35min iki 20C, OG-1,058-56, refraktometras OG-14,8 Brix
Į fermenterius :
5 litr su 100ml neaiškiom brewferm mielėm
16 litr su MUNTONS I kartos mielėm 100ml
2017-09-07- tankis 8,1brix
2017-09-12 perpilta į antrinius fermenterius
5 litr 8,0 brix
16 litr 8,2 brix
2017-09-17 į butelius apie 21 litr. alaus, FG-8,1 brix
ABV-5,91%
autenacija 73.66
============================
Antras virimas 2017-10-08
11 litr vandens 50C +67g fosforo, + 5.5kg salyklo -> 50C -30min
+4 litr 95C = 62C-50min (PH5.5)
pakelta perpilant iki 69C -50min (PH5.6-5.4)
Tekinimas prie 78C, gauta apie 28litr 14.6brix
Virta 60min, 15min 5g kerpenos.
OG=1.064 hidrometru
OG=16.1brix refraktometru.
Mieles brewferm N karta (2017-07-08) 250ml
2017-10-16 į antrinį fermenterį SG-9,4brix
2017-10-23 į butelius 20 litru alaus, FG-9,4brix, ABV-6,1%, autenacija 70.4