Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. rugsėjo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gruodžio 5 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.015
ABV:
5.9 %
IBU:
17
EBC:
6
IBU/OG:
0.29
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Maltosa Bazinis salyklas 3.0 5.500
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Cascade (US) 6.6 20 60
Airiska kerpena 0.0 6 15
Cascade (US) 6.6 20 5
      46  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mielės Muntons I karta 200.0 75

Pastabos


Pirmasis  virimas 2017-09-03:
Į 11 litr vandens 66g 10% fosforo rūgšties, 5 litr - 33g, 10 litr -22g
Salinimas:
11 litr vandens 53C ir 5.5kg salyklo, pakelta temp iki 54C - išlaikyta 25min
+5 litr vandens 90C -> 62C -45min (PH5,5)
pakelta iki 64C -45min
+4 litr 80C vandens ->66C 60min, nukrito iki 63C - Jodo testas neigiamas
+5 litr 85C vandens  po 20min jodo testas ok
Tekinimo temp 78C pasiekta po 10 min
Tekinimas prie 78C , +10 litr. +85C vandens (nuo tekinimo iki virimo pradžios 1 val)
Virimas: 30litr, tankis 10 brix, užvirė po 30min. Virta 60min.
Ataušinta per 35min iki 20C, OG-1,058-56, refraktometras OG-14,8 Brix
Į fermenterius :
5 litr su 100ml neaiškiom brewferm mielėm
16 litr su MUNTONS I kartos mielėm 100ml

2017-09-07- tankis 8,1brix
2017-09-12 perpilta į antrinius fermenterius
5 litr 8,0 brix
16 litr 8,2 brix

2017-09-17 į butelius apie 21 litr. alaus, FG-8,1 brix
ABV-5,91%
autenacija 73.66

============================

Antras virimas 2017-10-08

11 litr vandens 50C +67g fosforo, + 5.5kg salyklo -> 50C -30min
+4 litr 95C = 62C-50min (PH5.5)
pakelta perpilant iki 69C -50min (PH5.6-5.4) 
Tekinimas prie 78C, gauta apie 28litr 14.6brix
Virta 60min, 15min 5g kerpenos.
OG=1.064 hidrometru 
OG=16.1brix refraktometru.
Mieles brewferm N karta (2017-07-08) 250ml
2017-10-16 į antrinį fermenterį SG-9,4brix
2017-10-23 į butelius 20 litru alaus, FG-9,4brix, ABV-6,1%, autenacija 70.4







Nuotraukos

Prisijungę aludariai