Receptas / Švyturio Balto klonas
Informacija
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.26
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (šviesus, vokiškas) | 4.0 | 2.000 | 48.8 | |
Vokiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 1.700 | 41.5 | |
CaraHell | 25.0 | 0.400 | 9.8 | |
4.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger (German) | 4.2 | 20 | 60 | |
Tettnanger (German) | 4.2 | 10 | 15 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Švyturinės balto ir Danstar Munich | 12.0 | 75 |
Pastabos
Sužadėtinės mėgstamiausias alus, aš taip pat vertinu kaip vieną geresnių lietuviško komercinio alaus pavyzdžių, tad nusprendžiau VAK vasario mėnesio susiėjimui pabandyti virti būtent šio kloną.
Salyklų pasirinkimą įtakojo tikėjimas, kad originalas verdamas prisilaikant weizeno standarto. Cara salyklas skirtas lengvam patamsinimui, o ragaudamas priėjau išvados, kad naudojami tetnangeriai.
Mieles bandysiu prikultivuot nuo šviežiai pripilto butelio/ių iš gero alaus parduotuvės dugno, jei nepavyks naudosiu Danstaro Munich.
Virsiu po savaitės, laukiu nuomonių :)
Salyklų pasirinkimą įtakojo tikėjimas, kad originalas verdamas prisilaikant weizeno standarto. Cara salyklas skirtas lengvam patamsinimui, o ragaudamas priėjau išvados, kad naudojami tetnangeriai.
Mieles bandysiu prikultivuot nuo šviežiai pripilto butelio/ių iš gero alaus parduotuvės dugno, jei nepavyks naudosiu Danstaro Munich.
Virsiu po savaitės, laukiu nuomonių :)
Artis
2012 m. Sausio 26 d.Žaldokas
2012 m. Sausio 26 d.Artis
2012 m. Sausio 26 d.PPJ
2012 m. Sausio 28 d.PPJ
2012 m. Sausio 30 d.