Informacija

Kiekis:
17 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 7 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.013
ABV:
5.2 %
IBU:
14
EBC:
10
IBU/OG:
0.26
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus, vokiškas) 4.0 2.000
Vokiškas pilsnerio salyklas 3.0 1.700
CaraHell 25.0 0.400
      4.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 4.2 20 60
Tettnanger (German) 4.2 10 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Švyturinės balto ir Danstar Munich 12.0 75

Pastabos

Sužadėtinės mėgstamiausias alus, aš taip pat vertinu kaip vieną geresnių lietuviško komercinio alaus pavyzdžių, tad nusprendžiau VAK vasario mėnesio susiėjimui pabandyti virti būtent šio kloną.

Salyklų pasirinkimą įtakojo tikėjimas, kad originalas verdamas prisilaikant weizeno standarto. Cara salyklas skirtas lengvam patamsinimui, o ragaudamas priėjau išvados, kad naudojami tetnangeriai.

Mieles bandysiu prikultivuot nuo šviežiai pripilto butelio/ių iš gero alaus parduotuvės dugno, jei nepavyks naudosiu Danstaro Munich.

Virsiu po savaitės, laukiu nuomonių :)

Komentarai

  • Artis

    2012 m. Sausio 26 d.
    Nesu technologas, bet man rodos nėra taip paprasta ir pigiau - pradžiai naudoti vienas mielės ir po kurio laiko suleisti kitas. Nebent darant prielaidą, kad weizeno mielės labai brangiai jiems kainuoja ir tokiu būdu jų mažiau reikia.
  • Žaldokas

    2012 m. Sausio 26 d.
    Ot sukat jus galvas. Švyturio balto kloną reikia daryti taip: 1. Pagamini kvietinio standartinio "50/50" alaus su WB-06 ar panašiom kvietinio mielėm. 2. Nusiperki švyturio balto buteliuką, atsargiai nesulankstydamas kamštelio jį atidarai, pili lauk. Supili savąjį kvietinį alų ir uždarai tuo pačiu kamšteliu :) Viskas. Idealus klonas. Beje tai tinka ir bet kuriam kitam alui. Sėkmės kūryboje ;)
  • Artis

    2012 m. Sausio 26 d.
    :D
  • PPJ

    2012 m. Sausio 28 d.
    Grįžęs iš darbo pastebėjau, kad virš dvi dienas miegojusio švyturinių mielių starterio susidarė graži balta putelė. Šansas, jog su jomis ir fermentuosiu alų labai išaugo :)
  • PPJ

    2012 m. Sausio 30 d.
    Starterio puta sukrito, daug mielių neprisigamino, bet vis tiek supyliau į atšaldytą misą. Jeigu blogai dirbs tada papildomai užmiešiu WB06.
Prisijungę aludariai