Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. lapkričio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. kovo 6 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.011
ABV:
7.0 %
IBU:
25
EBC:
20
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 6.000
BEST Caramel Extra Dark salyklas 185.7 0.300
      6.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 10 60
Cascade (US) 5.8 50 10
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 83

Pastabos

  1. Virimas vyko 2018 02 16 (vasario 16d.)
  2. Pilstyta 2018 03 02
  3. Pradinis vandens kiekis 18l
  4. Antrinis vandens kiekis 14l
  5. Salinta prie 72°C
  6. Tekinta su 70°C
  7. Virimas truko 60 min
  8. Pradinis OG: 15,8
  9. Galinis FG : 2,8
  10. Vanduo buvo naudotas iš šaltinio!!

Komentarai

  • Dalius

    2018 m. Kovo 5 d.
    Reik pataisyt skaičių 5tam punkte. Skanaus ;)
  • Bitininkas

    2018 m. Kovo 5 d.
    Andriusk jap magnum apyniai kartūs :) 
    Dalius nereikia nieko taisyti, tikrai taip salinau prie 75, tekinau prie 70.
  • Dalius

    2018 m. Kovo 5 d.  
    Internetai sako, kad alfa amilazė aktyviausia prie maždaug 70C. Prie 77C jau denatūruojasi.
    75C - tai toks kraštas, kuriame salinant tikėtis didelio misos fermentuojamumo kaži ar galima.
    OG/FG sako, kad gavai 83% atenuaciją.
    Hm..kažkas čia nesueina :)
  • Bitininkas

    2018 m. Kovo 6 d.
    Mielių atenuacija reikėjo pataisyti, kad gaučiau FG2,8 tokį kokį pamatavęs gavau, dvi savaites tikrai labai šiltai laikiau 22-25C laipsniai, nzn daugiau kaip ir kas netaip... :)
  • Bitininkas

    2018 m. Kovo 6 d.  
    galima mažinti salinimą iki 72C :)
Prisijungę aludariai