Receptas / 100-mečio alus
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. lapkričio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. kovo 6 d.
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
7.0 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 6.000 | 95.2 | |
BEST Caramel Extra Dark salyklas | 185.7 | 0.300 | 4.8 | |
6.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.0 | 10 | 60 | |
Cascade (US) | 5.8 | 50 | 10 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 83 |
Pastabos
- Virimas vyko 2018 02 16 (vasario 16d.)
- Pilstyta 2018 03 02
- Pradinis vandens kiekis 18l
- Antrinis vandens kiekis 14l
- Salinta prie 72°C
- Tekinta su 70°C
- Virimas truko 60 min
- Pradinis OG: 15,8
- Galinis FG : 2,8
- Vanduo buvo naudotas iš šaltinio!!
Dalius
2018 m. Kovo 5 d.Bitininkas
2018 m. Kovo 5 d.Dalius nereikia nieko taisyti, tikrai taip salinau prie 75, tekinau prie 70.
Dalius
2018 m. Kovo 5 d.75C - tai toks kraštas, kuriame salinant tikėtis didelio misos fermentuojamumo kaži ar galima.
OG/FG sako, kad gavai 83% atenuaciją.
Hm..kažkas čia nesueina :)
Bitininkas
2018 m. Kovo 6 d.Bitininkas
2018 m. Kovo 6 d.