Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
90 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 1 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 14 d.

Parametrai

OG:
1.075
FG:
1.014
ABV:
7.9 %
IBU:
22
EBC:
30
IBU/OG:
0.29
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Čekiškas pilsnerio salyklas 3.0 5.000
Konditerinis cukrus (rudas) 80.1 0.740
Miuncheno salyklas 15.0 0.550
Special B 400.3 0.220
      6.510

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding 5.3 50 60
Saaz 3.4 30 5
      80  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Laboratories. Belgian Ardennes™ 3522 2nd gen. 150.0 81

Komentarai

  • Modeslovas

    2012 m. Vasario 22 d.
    Eжик точьно в тумане никак найти немогу :)
  • zaltys

    2012 m. Birželio 20 d.
    Vat vat vat, supratau kas sauso saldumo priežastis - cukriukas :-))) saazai dingo kažkodėl...gal ardenes stiliukas toks? Aišku degustuoju ne po antro bokalo.. Bet supratau kad ardenes ne mano mielės, ir jau gal trečią kartą :))) Mano nuojauta joms uogų reikia kuo daugiau :))). Vat ir prisimenu tokiais momentais tavo viensalyklį ir vieną namie...
  • svyturys

    2012 m. Birželio 20 d.
    Na šiaip belgams ir būdinga "saldžiai sausa" pabaiga, bet tas sausumas, bent šitam aluj tikrai erzina(-o). Saaz'as totaliai prasmegęs nors principe dėtas vos ne tiesiai iš vakuumo:/. Ir taip, dauguma šias mieles giria, bet taip pat supratau, kad ardennes ne mano favoritas, ne bent kaip tu sakai reik žaist su uogienėm :)
  • audryla

    2012 m. Birželio 21 d.
    Jau po pirmojo http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/182">virimo su Ardennes mielėm esu sakęs, kad nedėtumėt apynių aromatui, nes nesijaus...
    O šitą alų,jei tik dar jo liko :-), pabrandink iki rugsėjo kokio...
Prisijungę aludariai