Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. gruodžio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. sausio 7 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.012
ABV:
6.3 %
IBU:
34
EBC:
8
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Heidelberg salyklas 2.9 5.500
BEST Vienna salyklas 9.0 1.000
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.500
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Sticklebract 13.6 15 60
Sticklebract 13.6 15 30
Sticklebract 13.6 15 5
Sticklebract 13.6 10 0
      55  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Pelynas 20.0 g Virimui 5 min.
Pelynas 20.0 g Antrinei fermentacijai -

Komentarai

  • Peckelis

    Prieš 4 sav.
    Ar esi tikras dėl pelyno kiekio? Konkrečiai to, kurį turi, nes žaliava būna labai skirtinga. Iš pirmo žvilgsnio, stipriai per daug. Bet gal taip reikia. 
  • Alfredas

    Prieš 4 sav.
    Ačiū už komentarą. Tikrai nedarysiu mikstūros koncentrato.
    Pelyną dėsiu iš akies, jis pas mane tikrai labai stiprus. Manau, kad bus maksimum po 10 gramų, bet reikia dar pažiūrėt, kaip tie 10 gramų atrodo. Virsiu po naujų, tai kai pasversiu, tai pakoreguosiu.





  • Alfredas

    Prieš 2 sav.  
    Įvertinęs iš akies tai kaip atrodo pelyno kiekis gramais, atlikau recepto korekcijas:
    5 g pelyno 5 minutės virimo.
    į antrinės fermentacijos indą dėsiu 10 g pelyno.
    Suprantu, kad bus "macnas", bet tokį mažais buteliukais žiemos pabaiga turėti yra neblogai.
Prisijungę aludariai