Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. sausio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. vasario 19 d.

Parametrai

OG:
1.072
FG:
1.006
ABV:
8.7 %
IBU:
25
EBC:
34
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 5.000
Dansukker sirupas 1.0 0.750
Karamelinis salyklas 242.0 0.200
Juodas salyklas 1304.0 0.070
      6.020

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.0 15 60
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Danstar ABBAYE (šlapios, naudotos) 60.0 92

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai