Informacija

Kiekis:
40 litrų
Efektyvumas:
85 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. vasario 12 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. vasario 12 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.013
ABV:
5.1 %
IBU:
39
EBC:
7
IBU/OG:
0.74
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 7.500
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.500
      8.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (CZ) 3.0 140 60
Saaz (CZ) 3.0 80 15
Saaz (CZ) 4.0 80 5
      300  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 x karta 1000.0 75

Pastabos

Ca=21, Mg=5, Na=18, Cl=16, S04=21

68C - 90min
76C - 15min

Fermentacija 12C iki sg 1.020, tada restas 19C 2-4d.
Lageriavimas 1m -1C

Komentarai

  • Lrytas1

    2018 m. Gegužės 17 d.
    Aludarių taurė 2018 lagėriai I vieta.
  • Bitininkas

    2018 m. Gegužės 17 d.  
    Kiek laiko vyko virimas? 60min, 90min, 15min?  Lageriavimas -1C ar +1C? vandens tyrimo duomenys Ca=21, Mg=5, Na=18, Cl=16, S04=21? ar pilta į vandeni chemijos kad būtent tokie būtu duomenys?
  • Lrytas1

    2018 m. Gegužės 17 d.
    Virimas 90min, vandenį reikia ruošti, bet ne visi tinginiai tą daro :)
Prisijungę aludariai