Receptas / Jorės avietėlė
Informacija
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.44
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 2.000 | 38.8 | |
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 2.000 | 38.8 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.8 | 1.000 | 19.4 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 5.5 | 0.150 | 2.9 | |
5.150 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 77 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Aviečių stiebai | 110.0 g | Salinimui | - |
Pastabos
Aviečių stiebus per naktį palaikyti šaltame vandenyje. Dėti į salyklą.
52˚- 5 min
62˚- 30 min (amylazė)
72˚ - 30 min
78˚ – 5 min
Papildyti 78˚ vandeniu ir pradėti virti.
Virti 90 min
BREW MONK PROGRAMA:
20 l
1. AUTO
TEMP: 52˚
POWER: 1900
TIMER: 5
2. AUTO
TEMP: 62˚
TIMER: 30
POWER: 800
POWER: 800
3. AUTO
TEMP: 72˚
TIMER: 30
4. AUTO
TEMP: 78˚
TIMER: 5
praplauti salyklą, papildyti misą 10 l 80˚ vandeniu
5. AUTO
TEMP: 100˚
POWER: 1900 (jei reikia koreguoti POWER, pirma paspausti AUTO/PAUSE, pakoregavus – START)
TIMER: 1
6. AUTO
TEMP: 100˚
TIMER: 90
7. AUTO
+ 60 - APYNIAI
8. TIMER: 10 - APYNIAI
9. TIMER: 5 - APYNIAI
10. START