Receptas / Mergelių midus
Informacija
Kiekis:
9 litrai
Efektyvumas:
100 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. birželio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. birželio 14 d.
Parametrai
OG:
1.157
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
18.7 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
19
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Coobra Universal stipriam vynui | 10.0 | 91 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Mitybinė terpė mielėms | 10.0 g | Pirminei fermentacijai | - | |
"Amaretto" esencija ("Drinkit") | 25.0 g | Antrinei fermentacijai | - | |
Prancūziško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos | 15.0 g | Antrinei fermentacijai | - | |
Vanilė | 5.0 g | Antrinei fermentacijai | - |
Pastabos
* Virimas: 6 ltr vandens ir 1,5 ltr medaus (2,175 kg), nugraibant putas, kol nebeputos. OG: 1,095, Fermentacijos temperatūra 25° C
* Po trijų parų -- SG:1.022, ABV ~8,9, temperatūra 25° C Išvirta likęs 1l medaus (1,45 kg) su spanguolių nektaru, atvėsinta ir supilta į fermenterį.
* Po dešimties parų -- Fermentacija baigėsi. Keliaujam į antrinę (su ąžuolo drožlėm, vanile ir "Amaretto" esencija).
* Po trijų parų -- SG:1.022, ABV ~8,9, temperatūra 25° C Išvirta likęs 1l medaus (1,45 kg) su spanguolių nektaru, atvėsinta ir supilta į fermenterį.
* Po dešimties parų -- Fermentacija baigėsi. Keliaujam į antrinę (su ąžuolo drožlėm, vanile ir "Amaretto" esencija).