Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
68 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. kovo 4 d.

Parametrai

OG:
1.069
FG:
1.017
ABV:
6.8 %
IBU:
34
EBC:
93
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.500
Miežiniai dribsniai 2.0 1.200
Avižiniai dribsniai 2.0 1.200
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.500
Special B 400.3 0.500
CaraPils 5.0 0.250
Skrudinti miežiai 1000.8 0.200
laktozė 3.0 0.200
kakava 200.2 0.170
      9.720

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.0 100 40
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 75

Komentarai

  • kamstelis

    2012 m. Gegužės 20 d.
    O pas ka galeciau daugiau pasiteirauti apie pati procesa? Nes is esmes del sio alaus ir pasiruoses pirktis viska ir bandyt :)
  • zaltys

    2012 m. Gegužės 20 d.
    Na runce pakonsultuos mielai manau. Taip labai patinka stautai? Man pakartot nepavyko kolkas...
  • runce

    2012 m. Gegužės 21 d.
    pakonsultuosiu, juolab, kad gan daug ką pasakyt yra. vien iš šito recepto gero alaus nepadarysi greičiausiai. rašyk skypėn god--z
  • DV

    2012 m. Gegužės 21 d.
    O gal geriau konspekta i sicia? Zr ir daugiau norinciu pravirti atsiras...
  • runce

    2012 m. Gegužės 22 d.
    tai trumpai tada. vandens reikia kieto. salinti maždaug 2,3L/kg 65C 60min. daugiausia bėdų su kakava ir laktoze. aš dariau taip: sumaišiau kakavą ir laktozę mažam puode su vandeniu, išviriau iš jų kažką panašaus į šokoladą ir supyliau tai į fermenterį prieš fermentuojant. gal reiktų pilti po aktyvios fermentacijos, dabar galvoju.
Prisijungę aludariai