Receptas / Erstikio KOLUMBO IPA
Informacija
Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. vasario 27 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. birželio 8 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
55
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
1.03
|
dominuoja apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas "Maltosa" | 3.0 | 2.500 | 62.5 | |
Miuncheno salyklas (Čekija) | 13.0 | 1.000 | 25.0 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.500 | 12.5 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Columbus | 12.0 | 20 | 30 | |
Columbus | 12.0 | 20 | 20 | |
Fuggle (U.K.) | 5.0 | 20 | 10 | |
Columbus | 12.0 | 10 | 0 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 7.0 | 80 |
Pastabos
Salinimas:
15 min 52ºC (1:2);
60 min 65ºC (1:3);
tekinama ~95ºC vandeniu.
Fermentacija:
1) Pusė alaus (7L) išpilstyta be antrinės po 11 parų su FG 1.012
2) Likusi pusė alaus (7L) perpilta į antrinę su 15g Fuggle (granulės) keturioms paroms.
15 min 52ºC (1:2);
60 min 65ºC (1:3);
tekinama ~95ºC vandeniu.
Fermentacija:
1) Pusė alaus (7L) išpilstyta be antrinės po 11 parų su FG 1.012
2) Likusi pusė alaus (7L) perpilta į antrinę su 15g Fuggle (granulės) keturioms paroms.