Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 4 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.018
ABV:
6.9 %
IBU:
25
EBC:
44
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 5.000
Kupiškio pilsnerio (salyklas skrudintas keptuvėje) 280.2 0.800
Avižiniai dribsniai 4.0 0.400
      6.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminiai sodybos apyniai 3.0 70 60
Naminiai sodybos apyniai 3.0 30 15
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 75

Pastabos

Bazinis salyklas skrudintas ne orkaitės, bet keptuvės principu, todėl tokiame salykle gausu įvairaus paskrudimo lygio grūdų (nuo vos paskrudusių iki juodų).

Komentarai

  • null

    2011 m. Kovo 4 d.
    O kam cukrus?
  • erstikis

    2011 m. Kovo 4 d.
    Šiaip tu teisus, gal ir nereikia, nedėsiu. Gaminisu ateinantį savaitgalį.
  • axdrius

    2011 m. Kovo 5 d.
    Kaip suprantu, tai sitas receptas dar nebuvo isbandytas? Jeigu tai tiesa, tai kam ji deti? Juk prisimislint galiam visko, o patikrintas dalykas visai kas kita. P.S. jokio skeptiskumo, siaip pastaba.
  • Gytis

    2011 m. Kovo 5 d.
    Matau keletą priežasčių įdėti dar nevirtą receptą. Pirma, kitų aludarių pastabos. Pvz kad ir pononieko pastaba dėl cukraus. Antra, planuoti savo virimus. Planuoti savo virimus galima ir privačiai, žinoma. Bet gal pvz bus naudojamos įdomios mielės, arba procesas įdomesnis, gal domina fermentacijos eiga ir t.t. Ta prasme, gali būti įdomus pats procesas, ne tik jo rezultatas.
    Kita vertus pasigendu pačių aludarių jau virtų receptų įvertinimų. Kai kur yra, bet galėtų būti visų receptų ar virimų pačių aludarių vertinimas.
  • erstikis

    2011 m. Kovo 6 d.
    Taip, recepto sudarymas ir ypač komentarų bei patarimų sulaukimas iki virimo yra labai naudingi dalykai. Šiuo metu kaip tik fermentuojasi.
Prisijungę aludariai