Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. rugsėjo 12 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. sausio 8 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.011
ABV:
6.0 %
IBU:
17
EBC:
30
IBU/OG:
0.30
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Munich salyklas 15.5 4.000
BEST Vienna salyklas 9.0 3.300
CaraCrystal salyklas50 120.9 0.500
BEST Special X salyklas 351.8 0.150
BEST Rūgštinis salyklas 5.5 0.070
      8.020

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 10.5 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 11.0 80

Pastabos

Tikslas - salyklinis skonis, ne visiškai pataikant į stilių.
Mielės elio, o ne lagerio.

Nuotraukos

Komentarai

  • Marius A.

    2018 m. Lapkričio 12 d.  
    Gavosi puiki spalva. Po mėnesio brendimo buteliuose skonis pašvelnėjo, pagerėjo. Po dviejų savaičių brendimo buvo toks aštresnis.
    Fermentacija prie 14-15 C. 
  • kiela

    2018 m. Lapkričio 20 d.
    Ir aš šitą iš tamstos nukopipy...dinau. Man nukrito efektyvumas, nes apsiskaičiavau, kiek vandens salinimui tilps puode (buvo per mažai), o spalva tai graži gavosi. Bet bus silpnesnis. Jau 6 dienos fermenteryje, tai žiūrėsim, kas gausis. Stiprumas preliminariai turėtų būti apie 5,5 ABV.
  • Marius A.

    2018 m. Lapkričio 28 d.
    Prašau, kiela, naudotis į sveikatą! ;)
  • kiela

    2018 m. Gruodžio 3 d.
    Jau kai gardumo! Bene skaniausias mano darytas alus. Dėkavoju ir kloniojuos!
Prisijungę aludariai