Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
83 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 3 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 19 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.019
ABV:
5.3 %
IBU:
14
EBC:
9
IBU/OG:
0.23
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Rugių salyklas 6.0 3.000
Bazinis salyklas vokiskas 3.0 3.000
CaraPils 5.0 0.500
Vienos salyklas 7.0 0.500
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfrüh 4.2 21 60
Hallertau Mittelfrüh 4.2 21 20
Hallertau Mittelfrüh 4.2 21 10
      63  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew WB-06 antar karta 12.0 68

Pastabos

padariau dekokcija 9l mentalo sudejau i puoda, pakaitines iki 78C -- 20 min, uzviriau -----10 min, supiliau i mentala , temperatura gavosi 77C ---10 min, salinosi per pus silpniau, daug rugiu. misa gavosi labai zelatinine, nezinau ar cia gerai :)))))
bet efektyvumas 83, cia turbut gerai :)))


fermentuosiu 21C

Komentarai

  • Giords

    2012 m. Spalio 22 d.
    Aš kai du paskutinius (o ir pirmus mano virimuose, beje) ruginius 50/50 viriau, irgi rūgštūs gavosi.
  • erstikis

    2012 m. Spalio 22 d.
    Gal mano ruginis salyklas koks tai specifinis išėjo. Tada pats daiginausi.
  • Klevas

    2012 m. Spalio 22 d.  
    Man kiek teko daryt ruginius, jautėsi rūgštelė, bet tokia tinkama, gera, tikrai skirtinga nuo sugedusio alaus.

    O paskutinis virimas - viriau kvietinį su 10 % ruginio salyklo - nurūgštėjo, rodo gedimo požymius. Manau kalta fermentacijos temperatūra - tiksliau jos nepastovumas. Kadangi atšalo, namuose laikėsi 15 laipsnių temperatūra, fermentacija nevyko (mielės - weihwnstephan wheat), tai teko elektrinėj pirtyje užkeldinėti temperatūrą. Gavosi gana banguotas temperatūrų grafikas.
  • Dainius

    2012 m. Spalio 22 d.
    Dariau ruginį su Weihenstephan Weizen mielėm vasarą per karščius. Praktiškai susifermentavo per parą, po trijų parų vienam fermenterį buvo surūgę, kitam - puikus alus su tipiška rugių (50% salyklo) rūgštele ir klampumu.
    Klevai, aišku uždaru būdu darei alų? Aš kai atvirai, tai labai svarbu su kvietinio mielėm laiku supilstyt.
  • Klevas

    2012 m. Spalio 22 d.
    Jo, dariau uždaru būdu.
Prisijungę aludariai