Receptas / Kaziuko
Informacija
Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
83 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 3 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 19 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.019
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.23
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Rugių salyklas | 6.0 | 3.000 | 42.9 | |
Bazinis salyklas vokiskas | 3.0 | 3.000 | 42.9 | |
CaraPils | 5.0 | 0.500 | 7.1 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 0.500 | 7.1 | |
7.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Mittelfrüh | 4.2 | 21 | 60 | |
Hallertau Mittelfrüh | 4.2 | 21 | 20 | |
Hallertau Mittelfrüh | 4.2 | 21 | 10 | |
63 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew WB-06 antar karta | 12.0 | 68 |
Pastabos
padariau dekokcija 9l mentalo sudejau i puoda, pakaitines iki 78C -- 20 min, uzviriau -----10 min, supiliau i mentala , temperatura gavosi 77C ---10 min, salinosi per pus silpniau, daug rugiu. misa gavosi labai zelatinine, nezinau ar cia gerai :)))))
bet efektyvumas 83, cia turbut gerai :)))
fermentuosiu 21C
bet efektyvumas 83, cia turbut gerai :)))
fermentuosiu 21C
Giords
2012 m. Spalio 22 d.erstikis
2012 m. Spalio 22 d.Klevas
2012 m. Spalio 22 d.O paskutinis virimas - viriau kvietinį su 10 % ruginio salyklo - nurūgštėjo, rodo gedimo požymius. Manau kalta fermentacijos temperatūra - tiksliau jos nepastovumas. Kadangi atšalo, namuose laikėsi 15 laipsnių temperatūra, fermentacija nevyko (mielės - weihwnstephan wheat), tai teko elektrinėj pirtyje užkeldinėti temperatūrą. Gavosi gana banguotas temperatūrų grafikas.
Dainius
2012 m. Spalio 22 d.Klevai, aišku uždaru būdu darei alų? Aš kai atvirai, tai labai svarbu su kvietinio mielėm laiku supilstyt.
Klevas
2012 m. Spalio 22 d.