Receptas / Puckiss Pumpkin Ale
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
52 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. vasario 10 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. vasario 21 d.
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
3.9 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
38
|
|
IBU/OG:
0.58
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Moliūgas | 7.0 | 4.500 | 43.3 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 4.500 | 43.3 | |
BEST Caramel Munich II salyklas | 120.5 | 0.500 | 4.8 | |
CaraRed salyklas | 50.0 | 0.500 | 4.8 | |
CaraCrystal salyklas | 120.5 | 0.200 | 1.9 | |
Special B salyklas | 351.5 | 0.100 | 1.0 | |
Konditerinis cukrus (rudas) | 502.0 | 0.100 | 1.0 | |
10.400 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Ale 514 | 12.0 | 65 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Muskatas | 5.0 g | Virimui | 5 min. | |
Cinamonas | 4.0 g | Virimui | 5 min. | |
Imbieras | 3.0 g | Virimui | 5 min. | |
Kvapieji pipirai | 2.0 g | Virimui | 5 min. |
Pastabos
Moliūgo paruošimas:
Mano atveju pusė 1 didelio moliūgo (4,5 kg). Nulupti odą, supjaustyti kubeliais, apibarstyti ruduoju cukrumi (Muskavodo ypatingai tiktų), į orkaitę 180 laipsniu apie valandą. Vos apkepus įpilti 1-2 stiklines vandens į skardą, kad nepridegtų. Baigiant kepti su šakute pačioje skardoje pratrinti juos, kad pasidarytų tyrelė tokia. Atvėsinti.
Salinimas:
50 °C - 20 min.
66 °C - 60 min.
72 °C - 20 min.
78 °C - mash out.
Labai kemšasi, dėti ryžiu lukštų būtinai!!’
Vanduo:
24 L - mash
9 L - sparge
Preboil - 28,5 L
Prechill - 25 L
Prieskoniai (5 min virimo):
Cinamonas - 1/2 tbsp
Maltas imbieras - 1/4 tbsp
Muskatas - 1/8 tbsp
Kvapieji pipirai - 1/8 tbsp.
Mano atveju pusė 1 didelio moliūgo (4,5 kg). Nulupti odą, supjaustyti kubeliais, apibarstyti ruduoju cukrumi (Muskavodo ypatingai tiktų), į orkaitę 180 laipsniu apie valandą. Vos apkepus įpilti 1-2 stiklines vandens į skardą, kad nepridegtų. Baigiant kepti su šakute pačioje skardoje pratrinti juos, kad pasidarytų tyrelė tokia. Atvėsinti.
Salinimas:
50 °C - 20 min.
66 °C - 60 min.
72 °C - 20 min.
78 °C - mash out.
Labai kemšasi, dėti ryžiu lukštų būtinai!!’
Vanduo:
24 L - mash
9 L - sparge
Preboil - 28,5 L
Prechill - 25 L
Prieskoniai (5 min virimo):
Cinamonas - 1/2 tbsp
Maltas imbieras - 1/4 tbsp
Muskatas - 1/8 tbsp
Kvapieji pipirai - 1/8 tbsp.