Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
52 %
Receptas sukurtas:
2019 m. vasario 10 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. vasario 11 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.012
ABV:
4.4 %
IBU:
26
EBC:
38
IBU/OG:
0.58
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Moliūgas 7.0 4.500
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.500
BEST Caramel Munich II salyklas 120.4 0.500
CaraRed salyklas 50.0 0.500
CaraCrystal salyklas 120.4 0.200
Special B salyklas 351.2 0.100
Konditerinis cukrus (rudas) 501.6 0.100
      10.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka 8.0 30 60
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 73

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Muskatas 5.0 g Virimui 5 min.
Cinamonas 4.0 g Virimui 5 min.
Imbieras 3.0 g Virimui 5 min.
Kvapieji pipirai 2.0 g Virimui 5 min.

Pastabos

Moliūgo paruošimas:
Mano atveju pusė 1 didelio moliūgo (4,5 kg). Nulupti odą, supjaustyti kubeliais, apibarstyti ruduoju cukrumi (Muskavodo ypatingai tiktų), į orkaitę 180 laipsniu apie valandą. Vos apkepus įpilti 1-2 stiklines vandens į skardą, kad nepridegtų. Baigiant kepti su šakute pačioje skardoje pratrinti juos, kad pasidarytų tyrelė tokia. Atvėsinti.

Salinimas:
50 °C - 20 min.
66 
°C - 60 min.
72 
°C - 20 min.
78 
°C - mash out.
Labai kemšasi, dėti ryžiu lukštų būtinai!!’

Vanduo:
24 L - mash
9 L - sparge
Preboil - 28,5 L
Prechill - 25 L

Prieskoniai (5 min virimo):
Cinamonas - 1/2 tbsp
Maltas imbieras - 1/4 tbsp
Muskatas - 1/8 tbsp
Kvapieji pipirai - 1/8 tbsp.


Prisijungę aludariai