Receptas / Adagio III
Informacija
Kiekis:
42 litrai
Efektyvumas:
89 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. vasario 10 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. kovo 29 d.
Parametrai
|
OG:
1.046
|
|
|
FG:
1.008
|
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
|
IBU:
1
|
|
|
EBC:
8
|
|
|
IBU/OG:
0.02
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
| Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
|---|---|---|---|---|
| Pils salyklas | 3.0 | 6.660 | 91.0 | |
| CaraHell salyklas | 30.0 | 0.660 | 9.0 | |
| 7.320 |
Apyniai
| Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
|---|---|---|---|---|
| Lietuviški Fredos Taurieji | 0.4 | 400 | 20 | |
| 400 |
Mielės
| Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
|---|---|---|---|
| Lietuvos kaimo Ale - OYL-033 – Jovaru™ Lithuanian Farmhouse | 350.0 | 82 |
Priedai
| Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
|---|---|---|---|---|
| Aviečių stiebai (tekinimo filtras) | 300.0 g | Salinimui | 2 val. | |
| Vyšnių šakelės (tekinimo filtras) | 200.0 g | Salinimui | 2 val. | |
| Beržo šakelės (tekinimo filtras) | 100.0 g | Salinimui | 2 val. | |
| Serbentų stiebai (tekinimo filtras) | 100.0 g | Salinimui | 2 val. | |
| Kadagio šakelės (tekinimo filtras) | 2.0 kg | Salinimui | 2 val. | |
| Viržis | 45.0 g | Virimui | 3 min. | |
| Puplaiškis | 30.0 g | Virimui | 15 min. | |
| Miškinė sidabražolė | 12.0 g | Virimui | 20 min. | |
| Pelynas | 12.0 g | Virimui | 20 min. | |
| Kraujažolė | 12.0 g | Virimui | 20 min. | |
| Gailis | 8.0 g | Virimui | 3 min. | |
| Sotvaras | 5.0 g | Virimui | 1 min. |
Pastabos
Kuršių genčiai skiriama... Sambariams irgi.
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=VXKX55X
RO, 15/45, 3/2/2/7.
Salinimas:
70C singlas, naudojant vandenį, kuriuo buvo plikomas tekinimo filtras iš šakelių.
:
šaldome iki 25C, suleidžiame mielas, fermentacija - apie 30C temperatūroje, ties 5 Plato temperatūrą pakelti iki 33-34C temperatūros. Tokioje ir pabaigti :)
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=VXKX55X
RO, 15/45, 3/2/2/7.
Salinimas:
70C singlas, naudojant vandenį, kuriuo buvo plikomas tekinimo filtras iš šakelių.
:
šaldome iki 25C, suleidžiame mielas, fermentacija - apie 30C temperatūroje, ties 5 Plato temperatūrą pakelti iki 33-34C temperatūros. Tokioje ir pabaigti :)
