Receptas / Kiolšys
Informacija
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vokiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 4.500 | 85.7 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.500 | 9.5 | |
CaraPils | 5.0 | 0.250 | 4.8 | |
5.250 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Spalt Select (German) | 5.0 | 20 | 60 | |
Spalt Select (German) | 5.0 | 20 | 30 | |
Spalt Select (German) | 5.0 | 10 | 5 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast German Ale | 12.0 | 80 |
Pastabos
Originalus receptas pononieko (http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/9-Kolsh), čia pakeistos mielės
null
2012 m. Kovo 20 d.Žaldokas
2012 m. Kovo 20 d.Vyrauja nuomonė, jog soda naudotina verdant tamsų alų. Pats minėjai jog taip pat naudoji. O čia šviesiame aluje. Pats taip pat manau, jog soda vandenį minkština, o ne kietina. Ir ji čia yra vietoje.
audryla
2012 m. Kovo 21 d.NaHCO3 (valgomoji soda) - vandenį kietina
Nors minkštinimui geriau naudočiau CaSO4 kalcio sulfatą, CaCl2 - kalcio chloridą bei MgSO4 - magnio sulfatą (epsom druska). http://www.howtobrew.com/section3/chapter15-4.html">Info
Visom druskom prekiauja http://www.brouwland.com/shop/catproducts.asp?cfid=4&id=343&pid=342">Brouwland, tad galima per SavasAlus užsisakyti....
audryla
2012 m. Kovo 21 d.Žaldokas
2012 m. Kovo 21 d.