Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 19 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 15 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.011
ABV:
5.9 %
IBU:
20
EBC:
9
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vokiškas pilsnerio salyklas 3.0 4.500
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
CaraPils 5.0 0.250
      5.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 5.0 20 60
Spalt Select (German) 5.0 20 30
Spalt Select (German) 5.0 10 5
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast German Ale 12.0 80

Pastabos

Originalus receptas pononieko (http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/9-Kolsh), čia pakeistos mielės

Komentarai

  • null

    2012 m. Kovo 20 d.
    pastaba buvo mano, nesu didelis chemijos žinovas tiesiog vadovavausi močiučių patirtimi, bei "Pastovusis kietumas susijęs su vandenyje esančiais kitais anijonais, pavyzdžiui SO42-. Pastovusis kietumas nepanaikinamas virinant vandenį. Jo pašalinimui naudojamas Na2CO3 (skalbimo soda). Vandenyje esantys katojonai, pavyzdžiui Ca2+ ir Mg2+ sudaro netirpius karbonatus; tirpale vietoje jų lieka Na+ jonai, nesuteikiantys vandeniui kietumo."
  • Žaldokas

    2012 m. Kovo 20 d.
    @ponasniekas
    Vyrauja nuomonė, jog soda naudotina verdant tamsų alų. Pats minėjai jog taip pat naudoji. O čia šviesiame aluje. Pats taip pat manau, jog soda vandenį minkština, o ne kietina. Ir ji čia yra vietoje.
  • audryla

    2012 m. Kovo 21 d.
    Na2CO3 (skalbimo soda)- vandenį minkština
    NaHCO3 (valgomoji soda) - vandenį kietina

    Nors minkštinimui geriau naudočiau CaSO4 kalcio sulfatą, CaCl2 - kalcio chloridą bei MgSO4 - magnio sulfatą (epsom druska). http://www.howtobrew.com/section3/chapter15-4.html">Info

    Visom druskom prekiauja http://www.brouwland.com/shop/catproducts.asp?cfid=4&id=343&pid=342">Brouwland, tad galima per SavasAlus užsisakyti....
  • audryla

    2012 m. Kovo 21 d.
    Kad būt visai tiksliam tai NaHCO3 (valgomoji soda) - didina vandens karbonatinį/laikiną kietumą (kH)
  • Žaldokas

    2012 m. Kovo 21 d.
    Na va, vėl kita nuomonė. Žodžiu reiks užsiimt chemija norint atrasti tiesą.
Prisijungę aludariai