Receptas / Mosaic APA-NEIPA-IPA
Informacija
Kiekis:
80 litrų
Efektyvumas:
88 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. kovo 8 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. balandžio 5 d.
Parametrai
OG:
1.063
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
6.4 %
|
|
IBU:
86
|
|
EBC:
24
|
|
IBU/OG:
1.36
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 11.000 | 58.8 | |
BEST Munich salyklas | 15.5 | 2.000 | 10.7 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 2.000 | 10.7 | |
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (Pale Ale) | 35.0 | 1.700 | 9.1 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 4.3 | 1.000 | 5.3 | |
Karameinis salyklas Maltosa | 235.8 | 1.000 | 5.3 | |
18.700 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 400.0 | 77 |
Pastabos
Ištekinus -2 virimai po 40l
1virimas 50g Mosaic 60min IBU 33
200g Mosaic šaldant nuo 75C 20min
2 fermenteriai po 20l
1 fermentuojame APA
2-du sausi apyniavimai Mosaic 100g po 5d 4iir 9 fermentacijos dieną -NEIPA
2 virimas -IPA
200g Mosaic iš 1virimo whirlpool- 60min IBU 134
200g Mosaic šaldant nuo 75C
100g Mosaic sausam apyniavimui 5d nuo 5 fermentavimo dienos
vanduo
1 virimas 134-26-28-121-137
2 virimas 92 -26-28-47- 137
1virimas 50g Mosaic 60min IBU 33
200g Mosaic šaldant nuo 75C 20min
2 fermenteriai po 20l
1 fermentuojame APA
2-du sausi apyniavimai Mosaic 100g po 5d 4iir 9 fermentacijos dieną -NEIPA
2 virimas -IPA
200g Mosaic iš 1virimo whirlpool- 60min IBU 134
200g Mosaic šaldant nuo 75C
100g Mosaic sausam apyniavimui 5d nuo 5 fermentavimo dienos
vanduo
1 virimas 134-26-28-121-137
2 virimas 92 -26-28-47- 137