Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
90 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. kovo 15 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 16 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.010
ABV:
6.2 %
IBU:
23
EBC:
11
IBU/OG:
0.40
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.700
BEST Munich salyklas 15.5 0.300
BEST Caramel Munich II salyklas 120.9 0.150
      5.150

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt select 4.6 32 60
Tettnanger (DE) 3.8 31 25
      63  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Diamond 30.0 83

Pastabos

Nu, man Festbier reikia, tai Miuncheno Šviesusis arba Šviesusis Bock arčiausiai.
RO, 15/22, 2/2/1/4.5 druskos.
Analitė:
53.7   6.3   10.6   75.1    52.2
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=YFXMXSP

Salinimas:
50C -20 min.,
63C - 40 min.,
72C - 30 min.
Temperatūra alfai ir tekinimui keliama dekokcijos pagalba. Dviguba dekokcija, skonio gilumui.
Šaldom iki 10C, fermentacija 12C, pabaiga - iki 16-17C diacetilams visokiems.

Prisijungę aludariai